Moda

Trikovi stilista uz koje će svaki outfit izgledati skupocjeno

Stil se ne kupuje. S njim se rađate ili s vremenom savladate sve tajne modnog zanata. Vrijeme je da ih naučite i vi...

Gotovo svaki stilist ili tek samouki poznavatelj mode koji drži do sebe svakodnevno se koristi trikovima zbog koji svaka odjevna kombinacija može izgledati kao da ste zbog nje dignuli kredit (i to u švicarcima). Ne, to ne znači da izgledaju kao da su na prosjačkom štapu već upravo suprotno - kao da su založili sve što su imali da bi izgledali kao milijun dolara.

Klasika

 | Autor: arhiva arhiva

Naravno, već i ptice na granama znaju kako je ulaganje u klasične komade koji ne izlaze u modu najsigurnija investicija. Kvalitetan par traperica, nekoliko profinjenih basic košulja ili crna haljinica. Sve to će se naći u ormarima onih koji igraju na sigurno.

Peglanje

Da, svima je jasno da je to vjerojatno najomraženiji kućanski posao, ali činjenica je da u pogužvanoj, neurednoj odjeći nikada nećete izgledati kao da ste upravo sišli s naslovnice Voguea. Zato, peglu u ruke!

Print

 | Autor: arhiva arhiva

Ako se odjednom odlučite od glave do pete odjenuti u leopard uzorak molimo vas da tu ideju pospremite negdje duboko u ladicu u koju spremate i sve ostale pomalo bolne, neslavne modne izlete. Osim ako je riječ o karnevalu i odlučili ste se maskirati u zanosnu leopardicu. U tom slučaju su vam ovakve egzibicije dopuštene. 

Svako pretjerivanje ima jedno veliko "ne" u modnom svijetu. Čak i ako se supermodeli na modnim pistama prošetaju u takvim kombinacijama, to ne znači da ih vi trebate kopirati. Svaki uzorak je potrebno pažljivo kombinirati uz jednobojne komade kojima ćete postići potrebnu ravnotežu ali i ostaviti dojam prave modne ikone.

Boja

Postoje čak dvije boje koje su sinonimi za profinjenost, eleganciju, ali i luksuz. Pogađate, prva je vječna crna. Ona druga ipak nije toliko očita, ali je podjednako vječna i vješto se ušulja u svaku novu kolekciju proslavljenih dizajnera. Znate li sad o kojoj je boji riječ? Bež! Ili nude. Ili camel. kako vam je draže. 

Osim što pristaju uz cijelu paletu drugih boja, izgledaju puno skuplje nego što ste ih vjerojatno platili. Ovo pravilo osobito vrijedi za vječne balonere u bež boji. 

Photo: arhiva

Komentari 0