Moda

Tri zlatna pravila savršenog outfita za prvi spoj

Odijevanje za spoj upravo je postalo puno lakše, a ova jednostavna pravila ne ostavljaju nikakvog mjesta za pogreške

Prvi spoj već je sam po sebi jako stresna situacija, a odijevanje za njega priča je sama za sebe. Ako i u običnim danima muku mučite sa slaganjem savršenih kombinacija, onda vam uoči spoja ne preostaje ništa drugo nego da provedete cijeli dan pred ogledalom. Ili možda ipak postoji neko dugo rješenje? Naravno da postoji i jednostavnije je no što očekujete. Američki stručnjaci za ljubavne veze otkrili su kako se pri slaganju outfita za spoj treba pridržavati tri ključna pravila, koja ujedno i sve olakšavaju. A bliži se i Valentinovo, pa ova pravila slobodno možete primijeniti i na svoj outfit za najromantičniji dan u godini.

1. Istaknite svoj adute

Kad birate što ćete odjenuti, razmislite o svom omiljenom dijelu tijela te odaberite komad koji će ga najbolje istaknuti. Radi li se, primjerice, o struku, onda je vaš siguran izbor "wrap" haljina ili bilo koji drugi komad koji laska ženstvenoj silueti. Također, birajte odjeću koja vam pristaje savršeno i izbjegavajte komade koji su vam preveliki ili u koje jedva stanete.

 | Autor: arhiva arhiva "Wrap" haljina, Mango, 349,90 kn

 | Autor: arhiva arhiva Bodi, H&M, 74 kn

 | Autor: arhiva arhiva Haljina, Zara, 99,90 kn

2. Štikle su poželjne, ali pripazite i na udobnost

Nema goreg od neudobnih cipela. Obuća koja stišće nogu, stvara žuljeve ili nema dobro ležište može vam pokvariti cijeli spoj, stoga vam udobnost treba biti na prvom mjestu. Na drugom mjestu neka bude i izgled, a štikle su uvijek bolji izbor od ravne obuće jer, iako to zvuči staromodno, one su osmišljene kako bi "izludile" muškarce. 

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 199,90 kn

 | Autor: arhiva arhiva topshop.com, 42 eura

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 229,90 kn

3. Pokažite malo kože

S naglaskom na riječ "malo". Stručnjaci savjetuju da pronađete ravnotežu između golišavosti i dobrog ukusa, i otkrijete tek malo kože, na pravim mjestima. Tako, primjerice, nikako ne biste smjele istovremeno pokazati dekolte i noge, a ako ćete već odabrati haljinu s dubokim izrezom, neka njena dužina bude bar do koljena. 

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 99,90 kn

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 229,90 kn

 | Autor: arhiva arhiva topshop.com, 104 eura

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0