Moda

Trendovi kažu: Ove sezone gola ramena su novi dekolte

Kad počnu vrućine, nema ništa bolje nego ogoliti ramena, tvrde dizajneri i stilisti diljem svijeta ovih dana, ako je suditi prema novim kolekcijama. Igra je pojačana volanima, otvorima sa strane, perforacijama koje privlače pogled na gornji dio tijela.

Odličan je to moment koji funkcionira i kao styling za odmor, a bome i kao urbana uniforma. Ako nabavite neku majicu koja ide preko ramena, možete je nositi i na jedno - to je baš seksi. Štoviše, neki krojevi potenciraju samo jedno rame golo, a preko drugog visi neki fluidni, lepršavi rukav. Divna je to stilska tema koja će vladati ovo ljeto, a za sljedeće - vidjet ćemo! Ovakvi mini trendovi i fetiš na neki dio tijela obično plešu jednu sezonu, ali su zato superchic.

 | Autor: arhiva arhiva

Najslađe su mi bluze od svile, pamuka ili lana koji rade odličan propuh pa se luftamo na sve strane, a zabavne su i one majice koje imaju bretele te se nastavljaju na neku varijantu rukava. Osim tunika u ovoj su priči i haljine jer su se dizajneri potrudili ponuditi nam niz varijanti kreacija u mini i maksi formama. Budući da je vrat izložen, dobro će u ovu priču upasti neke lude ljetne ogrlice od plastike, špage i sličnih morskih materijala. Niste za ogrlicu? Onda možda veliki ringovi ili dugačke naušnice... Šarenilo je poželjno jer sve skupa, čak i na vrućem gradskom asfaltu, asocira na trenutke godišnjeg odmora. Što se tiče klasike, i mala je crna haljina pala pod utjecaj. Sada je otvorena na gornjem dijelu, dok je donji dio siluete uzak, simbolizira samozatajnu retroeleganciju.

Photo: arhiva

Komentari 0