Moda 17. listopada 2014.

Treća večer u znaku urbanih kreacija

Borna Filić/Pixsell.
1/122

Treća večer Perwoll Fashion.hr-a, koja se održala u četvrtak 16. listopada na Zagrebačkom Velesajmu, ponudila je neobičnu i diskutabilnu mješavinu. S jedne strane smo mogli vidjeti zanimljiva nova lica čiji pristup urbanom stilu plijeni pozornost, dok s druge kreacije za svadbene svečanosti koje su stvorene za neke druge piste.

Martina Felja

Čast otvaranja treće večeri pripala je dizajnerici Martini Felji koja je predstavila pitku mješavinu casual i večernjih kombinacija, a najviše pozornosti su izazvali kaputi i četiri vjenčanice, napravljene za Wedding City.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Martina je već neko vrijeme svoj dizajn okrenula prodaji te u ponudu uvrstila i komade za svaki dan, bazirajući se na udobnim tunikama. S tim komadima je ujedno i otvorila reviju, nastavljajući s kratkim koktel haljinama, a reviju je svečano zatvorila s četiri modela vjenčanica.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Kroz kolekciju proteže se mašnica kao vodeći ukras koji je ujedno i glavni detalj na remenju koje krasi prvi dio kolekcije.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Uslijedile su uske i kratke koktel haljine, a ističu se ženstveni i girly modeli s podstavom boje kože i crnom čipkom koje su definitivno bolji dio kolekcije. One su odličan primjerak kako igra s prozirnim može biti tajanstvena, elegantna i prigušeno zavodljiva. Taj smjer Martini puno bolje pristaje od izravnog igranja na kartu seksipila.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Upravo kod uskih haljina bile su vidljive konstrukcijske pogreške, poput patenata na leđima koji su narušili izgled haljine. No, publika je greške zaboravila izlaskom kaputa koji je veliki broj žena odmah poželjelo.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL To ni ne čudi jer su predstavljeni modeli u isto vrijeme funkcionalni, upečatljivi, ženstveni, razigrani i prije svega nosivi u svim zimskim prigodama. Komad koji je trajna investicija.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Upravo su ti kaputi, poput spomenutih ženstvenih haljina, najjači aduti nove kolekcije, u kojima se Martina dobro snalazi. Smjer koji bi definitivno trebala slijediti.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Reviju je dizajnerica zatvorila s četiri modela vjenčanica koje su novost u njenoj ponudi. Spoj klasike s detaljima koji plijene pozornost i pružaju haljinama onu „must have“ notu, bio je lijep zaključak nove kolekcije.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Hedra design by Ana Jagić

Svoju debitantsku kolekciju predstavila je Ana Jagić. Nakon uspješnog sudjelovanja na LIFT by Perwoll natječaju, Ana je dobila priliku proširiti mini kolekciju i predstaviti se široj publici. Dizajnerica je to dobro iskoristila!

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Kroz 16 modela Ana je dublje razvila svoju prvobitnu inspiraciju, a to su sportski automobili. Istaknute geometrijske linije komadima pružaju pomalo strogu notu, dok manipulacija i dodatna dorada materijala predstavlja trag guma.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Upravo ti detalji, posebno istaknuti na haljinama, hlačama i krznu, najbolji su dio kolekcije. Oni predstavljaju promišljeno razmišljanje i odlično projiciranje inspiracije u opipljive kreacije.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Pohvala Ani ide što u svojim modelima nije išla na nenosivu avangardu nego je pokazala da komadi, upečatljivi i neobični, snažni i zanimljivi, mogu biti itekako nosivi.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Dizajnerica je kolekciju upotpunila i nakitom koji je također njen potpis.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Kod pojedinih haljina Ana treba poraditi na konstrukciji i pripaziti da ne ponavlja isti model haljine, samo u različitim varijantama. No, ona ima dovoljno vremena za naučiti sve tajne.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Debitantska kolekcija iznjedrila je par itekako zanimljivih komada, a posebno je Ana pozornost privukla svojim načinom razmišljanja koji je osvježio treću večer ove manifestacije.

 

Obekei

Svoju debitantsku kolekciju predstavila je i dizajnerica Katarina Smolić, čije ime nije nepoznato. Ljubitelji urbanih i pomalo neobičnih kreacija već duže vrijeme prate njen rad. Dolazak na modnu pistu razveselio je brojne njene obožavatelje.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Katarina je inspiraciju za novu kolekciju našla u stranim, pretežito britanskim, glazbenim festivalima koje je ovog ljeta posjetila diljem naše obale. Ističe kako su je fascinirali stranci koji su tijekom dana odjeveni ležerno i sportski, a tijekom večeri si rado daju oduška te čak pretjeruju u slaganju stylinga.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Bogati ulični kič su riječi s kojima Katarina opisuje svoju novu kolekciju. Dominiraju crno-bijele kombinacije koje su osvježene upečatljivom zlatnom koja prevladava u onom večernjem dijelu.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Crop topovi, uske suknje, sportske majice i haljine čine okosnicu kolekcije. Dizajnerica je styling upotpunila kapicama, ali i zanimljivim torbama. Kroz njih Katarina predstavlja opuštenost njenih festivalskih aktera i kroz ishranu. Naime, upečatljive torbe predstavljaju papirnate vrećice koje se dobivaju u fast food restoranima.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Izrada kolekcije za lookbook ili kampanju i samo predstavljanje na modnoj pisti u određenim dijelovima se razlikuju. Dok promatranje fotografija uz insciniranu scenu pred vlastitim računalom zahtjeva manje angažmana od strane promatrača te zbog toga manje zahtjeva od strane dizajnera, kod same revije dizajner se mora puno više potruditi da zadrži pozornost publike.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Dizajnerici ne nedostaje zarazne energije, inspiracije i u konačnici realizacije te iste, no za iduće kolekcije treba pripaziti da svaki pojedini model zadrži pozornost promatrača, ponudi novu razradu ideje i izbjegava ponavljanja.
Katarina ne stvara za šire mase i promatrajući pojedine kreacije jasno je kojem uskom dijelu urbane mlađe populacije su njeni komadi namijenjeni. No, takva osvježenja na modnoj pisti uvijek volimo gledati.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Krie Design

Ugodno iznenađenje večeri je bila Kristina Burja i njen brend Krie Design. Dizajnerica je ponudila jednu posve drukčiju priču, urbaniju notu i mračnije komade koje podržavamo.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Vidljivo je kako je dizajnerica razmišljala o razvoju brenda i pogreškama koje su se protezale kroz pojedine kolekcije. Pohvala ide stylingu kojeg potpisuje Goran Čižmešija, čiji touch je odlično zaokružio jednu od najboljih kolekcija Kristine Burje do sada.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U fokusu nove revije je samouvjerena žena koja je provela odličnu večer i noć, a ujutro se vraća iz ludog izlaska. To je posebno bilo vidljivo kroz make up i frizuru. Pohvala ide odabranim čizmama brenda Skechers koje su odlično zaokružile priču. Visoke pete narušile bi urbanu notu koja se proteže kroz kolekciju.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Sama kolekcija predstavlja izrazito nosive komade kod kojih se ističu oni od umjetne kože i vune. Pravi jesenski kolorit osvježen je upečatljivom žutom i detaljima u tamno plavoj. Posebno se ističu uzorci na kožnim komadima koje je dizajnerica sama radila.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Kristina nastavlja priču o feniksu koji je vidljiv kroz print koji nije izravan nego ovaj put služi kao zanimljiva nadopuna kreacijama koje govore same za sebe. Novi pročišćeniji i urbaniji smjer Kristini dobro stoji te se nadamo da će svoju modnu priču razvijati u tom smjeru. On joj puno bolje pristaje!

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih dizajnera...

Tko je sve gledao revije iz prvog reda i nosio dizajnerske kreacije, pročitajte ovdje...

Komentari 0