Moda 18. prosinca 2015.

Torbe su OUT, a ruksaci su IN

Guliver Image/Getty Images.
1/11

Ruksak se ravno iz školskih klupa prošetao modnim pistama i ulicama, a sada već svaka fashionistica zna i da je sasvim legitimno zamijeniti večernju torbicu ovim trendi modnim dodatkom. Tome svakako u prilog idu i eklektične dizajnerske izvedbe ove dosad podcijenjene vrste torbe kako stranih tako i hrvatskih dizajnera.

Ako ste slučajno okom zapeli za ruksake na leđima najstylish Hrvata i Hrvatica sigurno se radi o ruksacima s potpisom brenda Klisab ili Krune Jendrijeva, a ukoliko patite na glamur s modnih pista uživat ćete u modelima modnih kuća Moschino, Fendi, Berenik, Jean Paul Gaultier, Vionnet i Fatima Val. 

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

Ruksak je zapravo uvijek bio prisutan, on nikada nije u potpunosti nestao, premda su ga neki modeli torbi, poput torbe na jedno rame pokušali svrgnuti s trona. No, nije nam trebalo dugo da shvatimo kolike prednosti nosi s obzirom da je ne samo stylish nego beskrajno praktičan i funkcionalan. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Sada je ruksak dobio modernu notu zahvaljujući bojama i printevima, ali i materijalima od kojih posebno volimo kožu. Što se tiče modela, izbora je pregršt – klasični školski, kockasti, oni koji se mogu nositi i kao ruksak i kao torba, mali, veliki, širi, uži, ma teško ih je uopće sve nabrojati i opisati. Pritom je možda najbolje voditi se prigodom pa za večernje kombinacije izabrati manje modele, dok su za dnevne savršeni oni veliki upečatljivih boja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

"Ruksaci su idealni za šetnje po gradu, vožnje biciklom i boravak u prirodi" smatra Kruno Jendrijev čiji su ruksaci ručno ispleteni od keper i rips trakica različitih boja i širina.

 | Autor: arhiva arhiva

Zanimljiva činjenica kod ovih ruksaka je i ta da su pojedine keper trakice u ruksacima oprane u kupelji s fosforovim spojevima zbog čega svijetle u mraku. Na taj način nećete samo biti upečatljivi i stylish, nego ćete se osjećati i sigurno dok vozite bicikl tijekom mračnih zimskih dana.

 | Autor: arhiva arhiva

I konačno ono što je najbitnije, budući da ovaj IN modni detalj dolazi u toliko varijacija, sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe i odabrati model koji najviše definira njegov ili njezin identitet, a to je ionako jedna od osnovnih uloga mode – da se uz njenu pomoć izrazimo.

Komentari 0