Moda
Tople i tako chic: Nose se najljepše veste Tople i tako chic: Nose se najljepše veste Tople i tako chic: Nose se najljepše veste Tople i tako chic: Nose se najljepše veste Tople i tako chic: Nose se najljepše veste Tople i tako chic: Nose se najljepše veste

Tople i tako chic: Nose se najljepše veste

Napokon se više nećete morati smrzavati zbog mode jer u trendu su baš onakve veste kakve su vas mame molile da nosite

Svi oni debeli džemperi i veste u kojima vam ne bi bilo hladno ni u Sibiru, a baka vam ih poklanja svake zime, napokon su u trendu. Često zavirujemo u bakin ormar u posljednje vrijeme jer sve što je vintage, dobiva na cijeni i stilu, a dizajneri su se ove sezone potrudili da običnim vestama daju neki novi štih. Tako cvjetići na debelo ispletenim džemperima više nisu “bapski”, a velike pletenice kao ukrasi na vestama sada su chic. Dok čekamo vrijeme kada će nam ispod veste trebati još jedna majica dugih rukava, a preko najdeblja zimska jakna, možemo ih nositi kao zamjenu za jesenske jakne, a ispod sakriti bodi ili potkošulju. Jedno što je zajedničko svim vestama i džemperima ove sezone jest da su definitivno najupečatljiviji komad cijele kombinacije.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Nose se predimenzionirani džemperi s dugim rukavima koji možda izgledaju kao da su vam preveliki, a zapravo su tako cool. Romantični modeli s protkanim cvjetićima super će izgledati na klasične pencil suknje, a ako želite komad u kojem ćete izgledati kao da ste sišle s neke svjetske piste ili se spremate za fotkanje pred objektivom street style fotografa, potražite čupavu vestu koja nalikuje na bundu. Takavu smo odmah zamijetili u kolekciji Max Mare. Nose se i modeli od kombiniranih materijala, a omiljeni par su konac i koža. Odlučite li se za nešto dužu vestu, može poslužiti i kao haljina, a stilsku ćete peticu u tom slučaju dobiti kombinirate li je na čizme koje sežu iznad koljena. Odlična protuteža visokim čizmama i predugoj vesti je i minica koja će samo malo izvirivati ispod veste, a ove sezone trendseterice su zaljubljene u one od sjajne kože ili vinila. Modni detalji ovdje su malo pali u drugi plan jer sama vesta igra ulogu i “statement” detalja i komada koji će vas ugrijati, ali i dići na tron najstajliš djevojke na ulici. Ipak, ne zaboravite i na uvijek poželjne klasične modele najljepših vesti koje će se baš savršeno uklopiti u svaki vaš modni hir, a bez njih, realno, nećete preživjeti zimu, osim ako nemate jaknu s kojom možete bez problema šetati Aljaskom zimi. Jedino čega biste se u ovom slučaju trebali držati je drugih komada s kojima ćete kombinaciju usavršiti do razine najstajliš trendseterice na svijetu.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija I jednobojni modeli klasičnoga kroja mogu biti itekako chic ako se kombiniraju na pravi način. Nešto što će vas jako razveseliti ove sezone, ako ste ljubitelj pletiva, jest da tradicionalni modeli vesta i džempera dolaze u nekim novim oblicima. Tako blogerice nose modele koji izgledaju kao da su zapetljani ili u 3D izdanju (na slici gore), ali jedno je sigurno - u kojem god smjeru otišli, kada su veste u pitanju, nećete pogriješiti. Uz njihovu pomoć ove jeseni i zime ne morate se odreći ni omiljenih slip haljina iz kojih ne izlazite još od ljeta ili topova na bretele. Oni će super izgledati preko jednostavnih dolčevita ili uskih džempera s “pufastim” rukavima. U svakom slučaju, veste, džemperi i znanost slojevitog oblačenja najbolji su način da ni za hladnijih sezona ne spremate omiljene “lagane” komade duboko u ormar jer, ako ih dobro iskombinirate, možete ih nositi baš cijele godine.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Ako se pita modnu kuću Pringle of Scotland, džempere biste ove sezone trebale nositi u boho izdanju. Predimenzionirani džemperi u paru s dugim suknjama izgledaju opušteno chic, a u ovome vam sigurno neće biti neudobno (ili hladno). Jako nam se sviđa ovogodišnji trend spajanja godišnjih doba ili, bolje rečeno, materijala koje nikada ne biste nosili zajedno. Pogledate li kako izgledaju stylinzi na pisti Petera Pilotta, sve će vam biti jasno. Bijela lepršava suknja kao stvorena je za ljetne večeri, sandale za lude večernje izlaske tijekom godišnjeg odmora, ovog puta s čarapama, a vesta za najhladnije zimske večeri uz kamin zajedno su tako chic. Sve je to dobra strana velikih modela ispod kojih vire omiljeni ljetni dodaci. Na kraju, sve što vam treba su dobar džemper, čizme i traperice.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0