Moda

Top 3 vodeća jesenska trenda

Sunce, more, svježa riba na gradele, slasne smokve, mala barka i skrivene uvale.....Eh, da. Prošlo je još jedno ljeto i vrijeme je da se bacimo na posao. A kako bi u novu sezonu ušli dobro pripremljeni i tutocompleto stylish pripremili smo vam nekoliko trendova koji su se iskristalizirali još prije par mjeseci kada su sve vodeće modne metropole prikazale dizajnerske vizije za jesen/zimu 2012/13.

Prošlu kolumnu smo posvetili ljetnim trendovima koje ćemo prenijeti i na ovu sezonu. Peplum je zasigurno jedan veliki trend kojeg nikako nećemo moći zaobići još dugo. Žarke i otvorene boje su ono što će nas kroz jesen nostalgično podsjećati na ljeto, a bezbrojne varijacije kragnica i ovaj put će poslužiti kao nezaobilaznimodni detalj koji će podići svaku vašu kombinaciju, bilo dnevnu ili večernju. No, ono što nam je itekako uzbudljivo su novi (stari) trendovi. Pa krenimo.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Retro uzorci

Da, i to oni koji bi vas asocirali na stare tapete ili dekore. Dovoljan je samo pogled na kolekcije Prade, Etra, Versusa, Marnija i Miu Miu i bit će vam kristalno jasno da printevi ove sezone snažno asociraju na one iz 60-tih i 70-tih, ali i na stil art nouveau. Pronjuškajte po starim stvarima svojih roditelja i izvucite sve one cool košulje i haljine iz ormara, jer će vam itekako biti od koristi ukoliko želite biti apsolutni modni znalac ove jeseni i zime. Kombinirajte ih na razne načine i ne štedite na uzorku. Bitno je samo naći dobar sklad i veselo krenite u novu sezonu.

Raskošni barok

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Naš favorit ove sezone. Kada bi birali nama najdražu kolekciju onda bi apsolutni pobjednik bili obožavani Dolce & Gabbana. Ukusni kič, rekli bi. Ali itekako ukusan! Prekrasni neobarokni zlatni vezovi kombinirani s floralnim vezovima koji podsjećaju na stare goblene ostavili su snažan vizualni dojam kojem se svaki put vraćamo na prostranstvima interneta kako bi pasli oči i divili se toj sklonosti pretjerivanju.

Toj raskoši priklonili su se i drugi dizajneri, a jedan od njih je i Balmain koji je inspiraciju pronašao u Fabergeovim jajima optočenim biserima i kristalima. Nema krize kada je moda u pitanju! Bez lažne skromnosti ove zime se nakitite maksimalno i zaboravite na onu „manje je više“ jer ovoga puta vrijedi „previše nije previše“!

Dugino krzno

Sada kada ste se obukli u svoje odijelo s retro uzorkom i podcrtali ga s mnogobrojnim kristalima, vezovima i biserima nemojte pomisliti kako je tu kraj šarenilu uzoraka, tekstura i dezena. Krzno je ovaj put promijenilo svoju ćud i sada ga nosimo u duginim bojama. I to u svim nijansama.

Od onih neonskih kao kod Jeremy Scotta, zagasitih kao kod Antonio Berardija ili pastelnih kao kod Bluemarinea. Da tu priči ne bude kraj, krzno nam ove sezone dolazi u raznim formama, uzorcima i teksturama, a najbolji primjer su Lanvinove varijacije kao i one dizajnera Peter Soma.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images,Pixsell Guliver Image/Getty Images,Pixsell Zaključak je jedan - ove sezone ekscentričnost je u modi. Odahnuli smo. Minimalizam ćemo napokon ostaviti za koju drugu sezonu, a hladne dane ćemo obojiti raznim bojama, obasjati ih raznim vezovima i draguljima i razveseliti mnogobrojnim retro printevima! Samo hrabro!

Do čitanja...vaš eNVy room

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0