Moda
Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova 1/8 Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona najpoželjnijih trendova

Tenisice i dalje ne planiraju sići s trona trendova

Ne bismo vjerovali da su nam rekli kako će Victoria Beckham jednom na kraju svoje revije pred publiku izaći u tenisicama

Da su nam rekli kako ćemo nositi tenisice za teretanu na elegantne proljetne haljine s cvjetićima ili da će se takve čak pojavljivati na crvenom tepihu u režiji Kristen Stewart, ni to ne bismo vjerovali. Modna vremena su se promijenila pa su djevojke koje ne vole visoke potpetice i cipele općenito, došle na svoje. Brendovi su ponovno počeli ulagati u “makeover” kultnih modela poput Adidasova modela Stan Smith ili Nikeova Corteza, a fashionistice jedva čekaju nabaviti sve najnovije modele. Pjevačica Rihanna u suradnji s Pumom izbacila je tenisice od brušene kože koje su čak i dobile najgradu za najbolje cipele godine, pa sa sigurnošću možemo reći da su tenisice u posljednjih nekoliko godina pretekle cipele s visokom potpeticom. Bez uvrede štiklama, koje ćemo uvijek voljeti, ali nekako nam je draže na kraju dana skinuti tenisice od kojih nas ne bole noge, a izgledale smo jednako stajliš.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Osim najvećih dizajnerskih modela zbog kojih ćete posegnuti malo dublje u džep, tu su i varijante iz high street brendova. Ove tenisice prate sve trendove na odjeći, pa su se prvo na njih preselili pomponi i sada im krase vezice, a čak su i volani odnedavno pronašli svoje mjesto na tenisicama. Klasika poput brenda Puma odnedavno svako malo šokira modni svijet svojim novim modelima. Satenske vezice, brušena koža u pastelnim bojama i klasičan zaobljeni model, formula su za uspjeh, a Puma je to očito shvatila na vrijeme. Neke fashionistice su svoje proljetne kombinacije odlučile obogatiti tenisicama koje smo nosili u srednjoj ili osnovnoj školi. Primjerice tu si platneni Vans modeli s debelim đonom, a danas, umjesto da u njima trčkaramo za skejterima, nosimo ih na romantične bijele haljine ili najljepše uzorke koji najavljuju novu sezonu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kada su tenisice u pitanju, jedina važna stvar je da se odvažite nositi kombinacije koje nikada ne biste. Til s nikeicama ili odijelo i adidaske. Za svaki slučaj, inspiraciju možete potražiti na street style blogovima, ali i u online shopovima poput Net-a-portera (desno) koji kombinira “elegantnu” verziju Adidasovih Stan Smith tenisica sa sakoom i majicom na kapuljaču. Jedna od najpopularnijih “Instagram kombinacija” u posljednjih nekoliko mjeseci je definitivno ona mrežastih čarapa i tenisica. U glavnoj ulozi su najčešće Adidasove tenisice, model Gazelle, koje odlično izgledaju na čipkaste najlonke, a u ovoj situaciji morat ćete nositi “prekratke” hlače kako bi se oko gležnja sve lijepo vidjelo.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Osim ovih klasika, dizajneri su pokušali i nešto novo s tenisicama. Pa tako primjerice potpis Joshue Sandersa donosi slip on tenisice u prljavorozoj boji ukrašene volanima. Nije samo ova modna kuća odigrala partiju u tenisicama. Acne Studios donosi modele za one koji se ne boje biti viđeni. Šarene tenisice iz njihove “radionice” izgledaju kao da su prelivene s nekoliko kantica boje, a Dolce&Gabbana ne može pobjeći od leopardovog uzorka. Njihove su slip on tenisice “opremljene” debelim džonom i životinjskom šarama. Burberry ipak ostaje vjeran klasici, pa baš poput Joshue Sandersa tenisice boji u proljavoružičastu sa suptilnim kariranim uzorkom. Sophia Webster ostala je dosljedna sebi, pa njene bijele tenisice krase šareni detalji koji podsjećaju na krila leptira ili kakvo proljetno cvijeće. Saint Laurentovi modeli ukrašeni su šljokicama u zlatnoj boji, pa su savršeni za rokerice koje nekada požele biti i princeze. Sve što trebate je pronaći svoj idealni model.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0