Moda

Tatjana Jurić postaje modna dizajnerica: U proizvodnju kreću marame za glavu njezinog brenda Marama

  • Tatjana Jurić jedna je od naših najljepših voditeljica, a već je godinama poznata i po svom jedinstvenom stilu odijevanja i modnim dodacima - maramama i turbanima kojima gotovo pa svakog dana kroti svoju kovrčavu kosu
  • Budući da su iste već odavno postale njezin zaštitni znak, moramo priznati da nas vijest o pokretanju vlastitog brenda Marama.hr nije osobito iznenadila, ali nas je definitivno silno razveselila
  • Tatjana nam je otkrila kako je cijela priča započela, ali i što donose mjeseci koji su pred nama

Tatjana Jurić dobro je poznato lice i glas jutarnjeg showa bravo radija u kojem nas svakodnevno zabavlja od 9 do 13 sati. Osim što se može pohvaliti ugodnim glasom, jedna od naših najljepših voditeljica već godinama je poznata i po jedinstvenom i nepogrešivom stilu odijevanja, a posebice po modnim dodacima - maramama i turbanima kojima gotovo pa svakog dana kroti svoju kovrčavu kosu. 

Budući da su iste već odavno postale njezin zaštitni znak, moramo priznati da nas vijest o pokretanju vlastitog brenda Marama nije osobito iznenadila, ali nas je definitivno silno razveselila. Naime, mnogi će se obožavatelji raznoraznih pokrivala za glavu složiti da bi ponuda istih na domaćem tržištu mogla biti bogatija pa s velikom radošću pozdravljamo svakoga tko ju svojim zanimljivim idejama nastoji oplemeniti. 

 | Autor: Marama.hr Marama.hr

“Moja @marama.hr danas ide u proizvodnju i uskoro ću biti u prilici pokazati vam finalni proizvod, pa da dobijete dojam da je to ozbiljno osmišljen krojački produkt, skrojen u oblik tube za lakše vezanje, a ne “neka krpa”. Vidjeti rezultate vlastita rada, predivan je osjećaj, a tim više jer, ova je marama nekako “sva moja”, i svi mi to komentirate.

Otkad pamtim, vežem marame po glavi. Ustvari, vežem stare pidžame koje bih rezala, stare majice, raznorazne trake. Nije to nastalo zbog mode, moja je kosa gusta i teška, ispod nje mi je uvijek vruće, a od njezine težine kada bih je vezala u rep, glava bi me boljela. Ne znam koliko po doma imam krpa, kako ih zovem, koje mi služe baš za to. A onda sam s vremenom shvatila da želim marame bolje kvalitete, prirodnih materijala, prozračne, a dovoljno čvrste da stoje na glavi, željela sam da se jednostavnije vežu i slušala sam sve vas, djevojke i žene oko sebe, koje bi me uvijek pitale: kako ja to vežem, gdje to kupujem, “i vi bi to nosile, ali ne znate kako vezati i gdje kupiti”.

Pa sam za vas osmislila - napokon maramu koju ćeš znati vezati! I nećeš poživčaniti dok je pokušavaš zavezati!❣️

 | Autor: Marama.hr Marama.hr

Zimu 2023/2024 provela sam sufrajući internetom i obilazeći metraže i postrojenja. Svaki trenutak slobodan od medijskog posla i obaveza, provela sam istražujući tvornice, krojačke upute, gledala YT tutorijale o šivanju, proučavala sastave tkanina, obilazila metraže, isprobavala pod prstima kupljeni materijal, prala ga na 30, 40, 60 pa 90, nosila te tkanine po doma, znala sam da želim napraviti kvalitetan proizvod! Kao da ga radim za sebe!

Željela sam napraviti proizvod velike uporabne vrijednosti, jer prema vlastitom iskustvu, takvog proizvoda na tržištu jednostavno – nema. Da ima – kupila bih ga. Sve sam pretražila. Godinama. Doslovno! Nije ga bilo! Zato sam ga napravila. 

I jedva čekam da ga vidite! Hvala svima koji već sada, na ove prve objave, tako lijepo reagirate. Pratite mreže, uskoro će @marama.hr biti ponuđena i vama na poklon, a bit će i promo codova za ostvarivanje popusta. Moja je marama u potpunosti hrvatske proizvodnje, i to mi je bilo važno, pa neka i ta crtica ostane zabilježena ovdje. ”, poručila je prije nekoliko dana na Instagram profilu brenda.

Možda vas zanima Trendy cure ovog ljeta nose frizure s maramom: ovih 10 marama iz ponude nam se posebno sviđa Rubrika Moda Moda

Tatjana možda još nije sjela za šivaću mašinu, već je marame stvorila u suradnji s domaćom tvornicom Naftalina, ali je zato bila uključena u kompletan proces te je svaku maramu osmislila, birala kvalitetne pamučne materijale za njihovu izradu i pregledavala konačne proizvode, pazeći da svaki detalj izgleda onako kako je zamislila. 

Ovoga smo je jutra zatekli u tatinoj rodnoj kući u Skradinu gdje sa svojim nećakinjama uživa u godišnjem odmoru, no ova mediteranska oaza, priznaje, ovih dana nalikuje na pravu obiteljsku manufakturu jer je cijela obitelj uključena u pripremanje narudžbi koje ne prestaju pristizati. 

Možda vas zanima Domaći brend ima raskošnu mašnu za kosu koju mladenke obožavaju: nije veo, ali podsjeća na njega Rubrika Moda Moda

Iako smo navikli da svaki posao dolazi s manje i više dragim zadacima, Tatjana priznaje da joj baš niti jedan dio pokretanja ovog projekta nije bio težak. “Ideja mi je sinula spontano i sve je išlo svojim tijekom. Sve se slagalo - ekipa, izbor tvornice, komunikacija s gospođama krojačicama, brend imidž i kolege grafičari s kojima sam najviše radila jer sam logo nacrtala rukom, kolege s weba... baš sve se složilo”, kaže.

 | Autor: Instagram @marama.hr Instagram @marama.hr

Priznaje da u planu već ima i određene zimske varijante, ali da joj je najvažnije bilo u ljetnim mjesecima upogoniti cijelu priču. “Sada kada je baza napravljena i kada je cijeli projekt predstavljen javnosti, sada se može graditi dalje. Imamo puno planova, ali ne bi bilo umjesno govoriti o njima. Prvo ih treba realizirati, a onda ću dojaviti sve novosti”, poručuje. Moramo priznati da jedva čekamo vidjeti nastavak ove priče, a uopće ne sumnjamo da će nas oduševiti jednako koliko i njezin početak! 

Photo: Marama.hr

Komentari 0