Moda

Tamnija verzija zelene je hit nijansa jeseni

Tamnom zelenom pozdravljamo kasnu jesen. S bezbroj lica, glumi eteričnu haljinu, čedna je na bluzi te otmjena na odijelu

Da, to je svakako zelena - slavna je u maslinastoj verziji kad nam daje army snagu, nježna je kao pistacija, svježa kao trava zelena... no ovaj put temu posvećujem njezinoj tamnoj verziji, hitu kasne jeseni. Uostalom, u vrijeme blagdana ovaj ton postaje još popularniji, stoga zaslužuje svaku našu pažnju (čitaj - i kroz detalje).

 | Autor: arhiva arhiva Inače, zelena odlično pristaje svim tipovima, od plavuša, preko crvenokosih (aha, genijalan je primjer Miranda iz “Seksa i grada”), do skroz tamnih brineta. Jednostavno, lako ju je nositi: meni osobno omiljena je kao military stil i na šljokicama, kad je na maloj torbici ili velikom, voluminoznom kaputu na dvostruko ili jednostruko kopčanje. No ona ovih dana ima još niz uloga - dobro oponaša veliki sako, glumi eteričnu haljinu u hipi varijanti, čedna je na bluzi s volanima te “vruća” na pencil suknji ili fenomenalnom odijelu koje voli umjetnu rasvjetu.

 | Autor: arhiva arhiva No ima ona i ozbiljniju, poslovnu stranu: sasvim će fino nadograditi neki sastanak-styling i ponosno obojiti razgovor za posao. Naravno, u spomenutim slučajevima nipošto od glave do pete. Kad razmišljam o zelenoj, sjetim se i smaragda - ovaj je divan kamen jednostavno savršen na naušnicama, daje licu divno svjetlo. Sjetila sam se i jednoga romantičnog filma - “Lov na zeleni dijamant” (1983.), u kojemu ne znaš tko je zgodniji, Michael Douglas ili Kathleen Turner, naravno on je frajer, a ona damica... A možda da postanem sirena? Ta ljuskasta tekstura totalno je neodoljiva. Imitirat ću je šljokicama.

Photo: arhiva

Komentari 0