Moda

Tamna strana ljetnog stila: Zavodljiva crna boja

Za dan idealni su lan i svila, kao i romantična čipka, jer daju koži da diše,a navečer zavodite u dominantnoj kožnoj haljini

Kao da spominjemo suprotnosti ili neki oksimoron – ljetna crna zvuči gotovo nemoguće, no ove sezone posebna je pažnja posvećena najtamnijoj od tamnih u eteričnim varijantama. Iako trendovi vrište bojama, crna kraljica nema dostojne zamjene. Stoga, bacimo pogled na tamnu stranu ljetnog stila gdje se nalaze super-komadi bez boje. Ali zato imaju mnogo samozatajnog stila! 

 | Autor: arhiva arhiva

Nježna čipka i njezine prozirne sestre zavladale su danima festivala, dok na užarenom gradskom asfaltu glume dodatke na ramenima, rukavima, rubovima… Osim toga, tu je i puna tekstura: odličan su večernji komad razne kožne haljine, bilo da se radi o pravoj ili eko koži, jer definiraju minimalistički glamur i predivno su seksi. Zapravo, svi kožni komadi nose u sebi turbo zavodljivu notu, pa ne trebaju dodatni nakit ili neki drugi ukras.

 | Autor: arhiva arhiva

U koži ćemo se na suncu možda i skuhati, pa je zato bolja za večernji izlazak.

I za kraj – spominjem onaj poslovni stil jer godišnji je odmor puno kraći od ljeta. Što izabrati dok je vani vruće, a vama se baš nosi crna? Predlažem lan i svilu, jer to su predivni prirodni materijali ispod kojih tijelo diše. Općenito ljeti moramo paziti da tekstil koji stavljamo tik na tijelo bude što prirodniji, a spomenute dvije varijante su najbolje ikad.

 | Autor: arhiva arhiva

Birajte – trendovi koji se ovih dana dotiču crne su hipi, boho, grunge i elegantan minimalizam. Ili složite neki koktel! Teško da ćete pogriješiti jer tamo gdje nema boje, igra je beskrajna. 

Photo: arhiva

Komentari 0