Moda

Tabu za gošće: 5 stvari koje nikada ne smiješ odjenuti na tuđe vjenčanje

  • 3, 2, 1, kreni! Počinje sezona vjenčanja!
  • Naravno da i svaka gošća želi zablistati na vjenčanju, ali i nepisanih pravila se treba držati
  • Jer, tko želi uvrijeđenu mladenku ili goste koji se okreću za tobom - u zgražanju

Naime, nije svejedno što ćemo odjenuti ili obuti za nečije vjenčanje. Nikako ne smijemo izgledati prenapadno (ili elegantnije od same mladenke), ali trebamo zadržati dozu elegancije. Hm, nije baš jednostavna zadaća… Kako god, za početak je bitno izbjeći ove neoprostive modne zamke! 

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style

1. Bijela haljina 

Diskusija o tome smije li se odjenuti bijela haljina za nečije vjenčanje mogla bi potrajati u nedogled. Međutim, činjenica je sljedeća: ako želiš biti mirna i igrati na sigurnpo, odluči se za drugu boju. I upamti: isto pravilo vrijedi ako mladenka nosi haljinu druge boje. 

2. Golemi zveckajući nakit 

Ne znaš zašto ovo upozorenje? Shvatit ćeš kad sjedneš u crkvu iza ili pored nekoga tko ima „nakit koji zvecka“ – a i upamtit će to svi gosti sa vjenčanja. Zveckajući metalni nakit ima na vjenčanjima jednaki učinak kao i „kokice-efekt“ u kinu – njegov zvuk jednostavno smeta svima! Dakle, radije stavi neki decentni nakit – prsten ili naušnice. 

Možda vas zanima Kako se pametno spremiti za svatove? Donosimo ti pet genijalnih rješenja Rubrika Moda Moda

3. Odjeća koja ne odgovara dress codeu

Ne znamo točno koliko je mjeseci trebalo mladencima da smisle lokaciju za vjenčanje, stil i temu. Međutim, činjenica je da su sigurno promišljali. Dakle, budi ljubazna i draga te se drži dress codea – a ako ga nema, odjeni nešto što je prikladno za lokaciju. Vrlo rijetko će ti za to odgovarati traperice, jednako kao i tenisice te kožna jakna.

Možda vas zanima Kakve djeveruše! Novi trend vjenčanja nalaže fotkanje s alpakom Rubrika Life&style Life&style

4. Prekratka haljina 

Jesi li ikada bila na vjenčanju sa kojeg se nitko ne sjeća haljine mladenke – nego prekratke haljine jedne gošće? Baš tako! Dakle, poštedi sebe i mladenku neugodnih trenutaka. Slično vrijedi i za superduboki dekolte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You always look amazing in short grey dresses #flaunt #hotchicks #tightdress #shortdresses #shortdress

A post shared by Robo (@robo0674) on

5. Nove cipele s visokom petom 

To nije dobra ideja! Osobito ako je vjenčanje negdje na otvorenom. Inače vrijedi sljedeće: svako (dobro) vjenčanje završava na plesnom podiju – a tamo će ti sigurno smetati visoke pete. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0