Moda

T-shirt majica – must have svake moderne žene

Svoju novu kolumnu posvetit ću jednom basic komadu.Svatko od nas ih u svojem ormaru ima na desetine. Nosimo ih svakodnevno: na faks, na posao, tijekom rekreacije, dok kuhamo i spremamo. Godinama ih gomilamo. Najpoželjniji su par našim trapericama srednjoškolke ih obožavaju. Na sniženjima nas mame svojim niskim cijenama te im ne možemo odoljeti. To su, naravno, majice kratkih rukava.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Mala povijest T-shirta

Majice kratkih rukava prvotno su nošene kao potkošulje. Nakon 2. Svjetskoj rata veterani su ih nosili na hlače, a posebno su postale popularne 50-tih godina nakon što ih je Marlon Brando nosio u filmu "Tramvaj zvan čežnja". Tada su postigle status samostalnog modnog komada.

Središte njihovog razvoja ranih 50-tih godina bilo je u Miamiju državi Floridi, gdje su se po prvi puta na njima počeli tiskati nazivi ljetnih odmarališta. Nedugo zatim počeli su se tiskati i likovi iz Disneyjevih crtića. U 60-tim i 70-tim godinama dobivaju novi dizajn - ovratnici i orukavlja rade se u komplementarnoj boji u odnosu na ostatak majice. Tih godina postaju statusni simbol R'n'R generacije. Najčešći dizajn u povijesti majica kratkih rukava je zasigurno onaj s Che Guevarom smajli "happy face", zatim Rolling Stones usne s jezikom te natpis I <3 NY.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Za majicu kratkih rukava volim reći da je košulja 21. stoljeća. Zašto? Vrlo je jednostavno - urbane i zaposlene žene nemaju vremena provoditi sate peglajući košulje, sve je puno jednostavnije s majicama. Efektne su, njima možemo prenositi poruke, jeftine su i opeglaju se dok si rekao "keks".

Kako sam kombinirala svoje najdraže 4 majice?

Običnu crnu majicu, koju sam ulovila na sniženju u H&M-u za 30 kn, ukrasila sam Rhubin statement ogrlicom, koja je tom neprimjetnoj crnoj tkanini dala osobnost i čar. Uska mini suknja, te najdraže gležnjače iz kojih ne izlazim ove zime savršeno su se spojile i upotpunile moju radnu uniformu.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Crnu bendovsku majicu ukrasila sam velvet suknjom punog kruga te punk remenom. Na glavu sam stavila najdraži šešir s ušima koji je upotpunio moju kombinaciju za izlazak s prijateljima.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Bijela majica s potpisom Ivana Alduka našla se u spoju s Fantea pamučnom ogrlicom te najdražim zimskim hlačama, također jedna od mojih udobnih radnih uniformi.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Natpis Superdumina krasi moju najdražu Lega Lega majicu.Obožavam njihov dizajn majica, u velegradu me uvijek podsjete na moj Osijek i srednjoškolske dane. Ukrasila sam ju najdražom Kragrlicom i kožnom plisiranom suknjom.

Veselim se proljeću, koje će otjerati kapute te ponovno lica ulica ukrasiti veselim ilustracijama i natpisima na majicama kratkih rukava.

U galeriji detaljnije pogledajte Ljupkine najdraže kombinacije...

Photo: Filip Tot

Komentari 0