Moda
1/13

Svi ste dobrodošli u klub Tropikana

Flamingosi, ananasi,papige i palme ovosezonski su motivi za kojima fashionistice lude, a mi otkrivamo kako ih brzo i lako prilagoditi svom stilu

Postoji li bolji izvor inspiracije za vruće ljetne dane od šarenila tropskih predjela? Modni svijet ove sezone jednoglasno je odlučio kako je odgovor negativan i potpuno se prepustio čarima plaža i tropskih šuma: listovi palmi, egzotične ptice i voće iz uvijek toplih krajeva svijeta zavladali su modnim pistama. Od Guccijeve interpretacije maskirnog uzorka domišljato stvorenog od ananasa i zmija, preko egzotičnih kreacija iz Paul&Joea, do otkačenoga glamura Rochasa, imena s vrha dizajnerskog svijeta prepustila su se čarima tropikane.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Iako vam rijetko kad preporučamo da neki trend objeručke prihvatite i utopite se u njemu od glave do pete, za tropske motive doista ne možemo imati dovoljno riječi hvale - fantastični su na maksi haljinama i kombinezonima, odlično izgledaju na modnim dodacima (usredotočite se na “statement” ogrlice, narukvice i naušnice, a odlična casual varijanta su i platnene tenisice s palmama), a vjerovali ili ne, vrlo lako se prilagođavaju elegantnim prilikama poput večernjeg izlaska.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Tropikana je carstvo obilja pa minimalistice ovdje teško da mogu naći svoje utočište, iako je neke od komada jednostavno kombinirati s normcore osnovama - jednostavne sandale, šešir i vrećasta torba dobra su protuteža šarenilu haljine prekrivene papigama, flamingosima ili lišćem egzotičnog bilja. S obzirom na carstvo uzoraka, egzotični printevi vole zlatne detalje, pa kod odabira accessoirea slobodno posegnite u metalik vode. Kako i priliči trendu inspiriranom šumama, glavna boja je jarka zelena koju povremeno obogaćuju topla žuta, ružičasta ili plava, a svoj doprinos možete dati i kombiniranjem ovih nijansi, čime ćete izbjeći koketiranje s printevima koji vam se možda ne uklapaju u garderobu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

No ako postoji jedna stvar koju bismo preporučili za ljeto 2016., to je komad s printom palmi: pronađete li kaftan s ovim motivom, bit ćete nam zahvalni na svim zavidnim pogledima na plaži!

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0