Moda 05. listopada 2012.

Svi nose ukrašene kragne!

Guliver Image/Getty Images.
1/17

U novoj sezoni statement nakit dobiva novo značenje – ulogu ogrlica preuzele su upadljive, velike i ukrašene kragne u koje su se zaljubile trendsterice diljem svijeta.

 | Autor: Kragne su se donedavno nosile isključilo na košuljama. Bile su neupadljive i uklapale su se uz ostatak odjevnog komada. Danas su se kragne osamostalile, nose se zasebno poput ogrlice ili su dodatno istaknute, bilo drugom bojom ili šljokicama i nitnama. Nose se podjednako tijekom dana, ali i uz glamurozna večernja izdanja.

Tko sve obožava isticati kragne?

Kraljica kragni definitivno je trendseterica Alexa Chung koja je bubi kragnu učinila ponovno popularnom. Ona ih već godinama voli isticati, a često kombinira vestu i košulju – naravno, kragna uvijek viri. Slijedi ju  DJ-ica Harley Viera Newton koja je ove sezone često viđena u izdanjima u kojima je kragna u prvom planu. Bira modele na kojima je kragna ukrašena nitnama, no rado nosi i zasebne kragne poput ogrlica.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Australska glumica Isabela Lucas blistala je u crno-bijelom izdanju u kojem se suprotnom bojom ističe kragna. Styling koji je na prvu klasičan, a ipak tako trendi. Jessica Biel je pokazala kako kragna kao ukras izvrsno funkcionira i za svečane prigode koje zahtijevaju glamurozan dress code. Glumica je odustala od tipičnog red carpet nakita te istaknula bijelu kragnu – odvažan styling u kojem je Jessica uistinu blistala.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Kako nositi i kombinirati kragne?

Dok smo se još prošle sezone morale potruditi i od starih košulja stvarati kragne, danas se one nude u skoro svakoj trgovini popularnih highstreet brendova – New Yorker, H&M i New Look samo su neka imena koja su police za nakit ukrasile i tim posebnim „ogrlicama“, a brojni kreativci izrađuju svoje kragnice poput brenda Kraglica.

Nude se razni modeli, od onih koje su doslovno odrezana kragna, do onih koje su na granici ogrlica – ukrašene su perlicama i biserima. Ti modeli su izvrstan odabir ako niste dovoljni hrabri nositi kragnu.

 | Autor: Kragne tretirajte poput najdraže ogrlice. Izvrsno se uklapaju uz haljine i majice širokog ovratnika koji otkriva vrat i dio ramena i dekoltea. S druge strane su tu pak modeli s uskim ovratnikom koji jednostavno traži dodatni ukras.

Koliko su popularne kragne pokazuju novi modeli košulja na kojima je glavni ukras pravo ovratnik i sama kragna. Takve modele obožavaju i poznate trendsterice. Jedan od popularnijih stylinga je svakako onaj u kojem ispod veste viri ukrašena kragna košulje.

Želite slijediti trend, no na nešto manje vidljiv način? Birajte statement ogrlice koje nosite usko uz postojeću kragnu. Ponuda highstreet brendova je bogata, a prevladavaju velike zlatne ogrlice.

U galeriji detaljnije pogledajte pojedine modele i njihovu cijenu…

Komentari 0