Moda

Sve je karirano: Buntovna pravila klasičnog uzorka

Ove sezone ovaj sveprisutan uzorak još od sedamdesetih prevladva na svemu, a što je najbolje, spreman je na stilsku zabavu

Karirano me uvijek podsjeti na one izbrijane pankere u martama i šlampave košulje, a s druge je strane taj motiv tako dobro ukomponiran u britansku klasiku (kao dio njihove tradicije) da stvarno rijetko što definira takve krajnosti. Bunt mu je u DNK, otkad su sedamdesete ufurale novu energiju na modnu scenu. Ima bome karirano i šumsku auru - oni američki drvosječe uvijek se slikaju u nekoj crveno-crnoj. Propagande mu ne nedostaje, pa je taj predivan motiv danas sveprisutan, no moram priznati, najviše mi se sviđa na kaputima i nekim eteričnim materijalima koji otkrivaju seksi karakter.

 | Autor: arhiva arhiva

Njegov mlađi kockasti brat također je u društvu popularnih - iako dolazi uglavnom u crno-bijeloj varijanti, fora je i s nekim akcentima, na primjer, crvenim ili plavim. Ako ste malo gledali kampanje i revije, vjerojatno ste shvatili da je ovo jedan u moru uzoraka koji prevladavaju ove sezone, i ne samo to, nego su tu brojne aplikacije, uresi i kičasti detalji kojima višak motiva nimalo ne smeta.

 | Autor: arhiva arhiva

Kolažno šarenilo trendova otvorilo je novo poglavlje i piše nam u bojama, tako da je poruka jasna i malom djetetu. Zato kariranom kaputu ili košulji neće smetati točkasto, cik-cak ili prugasto društvo, nego će se baš dobro provesti. Uostalom, moderna forma je više jednostavna, udobna, voluminozna i kao takva spremna je na stilsku zabavu.

 | Autor: arhiva arhiva

Zato, kad kupujem karirani kaput, ne razmišljam na što ću ga nositi. Ziher će mi pristajati na sve.

Photo: arhiva

Komentari 0