Moda
Svaki frajer ima svoje traperice: Kako izabrati pravi par Svaki frajer ima svoje traperice: Kako izabrati pravi par Svaki frajer ima svoje traperice: Kako izabrati pravi par Svaki frajer ima svoje traperice: Kako izabrati pravi par

Svaki frajer ima svoje traperice: Kako izabrati pravi par

U moru različitih modela traperica koje stoje složene na policama dućana treba znati odabrati idealan par

Dečki, znamo koliko je teško pronaći pravi par traperica, posebno danas kada postoji toliko različitih tipova. Kako više nikada ne bi bilo zabune, treba naučiti razliku između osnovnih modela traperica. One koje su od prije nekoliko sezona preplavile police dućana, a dečki nikada nisu mislili da će ih nositi, “skinny” su modeli. Potpuno su uske i u pravilu neško nižeg struka. “Slim” traperice nisu ni uske ni široke te su srednje visokog struka.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ravne su do bedara, a naniže su sve uže. “Regular fit” su one ravnih nogavica, obično srednje visokog struka. Ovim trapericama kroj je ravan od koljena prema dolje, a nešto uži na bedrima i oko bokova. Mnogi će se složiti da kad u dućanu vide riječ “regular” na trapericama, jednostavno posegnu za njima jer... normalne su. No ne stoji svaki tip traperica baš svakom tipu muškog tijela. U ormaru biste definitivno trebali imati jedan klasičan par traperica, a osim ova tri tipa tu su još i “relaxed” te “loose” modeli. Prvi tip traperica ne prianja uz tijelo, a drugi je potpuno širok. Svaki frajer bi u svom ormaru trebao imati uže, neobrađene traperice.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Bez obzira na visinu, one odlično pristaju svima. Izaberite one srednje visine struka i “slim fit” modela. Mršavim muškarcima koje karakteriziraju ravna prsa, uska ramena i neizraženi mišići najbolje će stajati traperice ravnih nogavica s niskim strukom. A definitivno bi trebali izbjegavati široke modele ili “baggy” traperice jer će izgledati preveliko. Iako možda zvuči kao da će vam “skinny” najbolje stajati, to nije istina jer ćete u njima izgledati još mršavije. Nešto viši struk biste isto trebali izbjegavati jer će vam stražnjica biti potpuno ravna u njima. Oni atletske građe imaju uzak struk, mišićave noge i stražnjicu (svaka čast, nastavite ići u teretanu). Definiranom tijelu najbolje će stajati slim.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Atletski građeni dečki mogu nositi i ravne traperice, ali i takozvane boot cut. Nizak struk bolje će im stajati od visokog, a džepovi na stražnjem dijelu trebali bi biti manji i široki kako bi istaknuli toniranu stražnjicu.

Ono što bi tipovi atletske građe trebali izbjegavati su “baggy” traperice, “regular” modeli i oni širokih nogavica koje će stvoriti neravnotežu tako što će noge izgledati veće od ostatka tijela. Savršene traperice za dečke koji najviše vremena provode u teretani, a ravne traperice na njima izgledaju kao “skinny” zapravo su famozne “regular fit”. Džepovi na stražnjici trebali bi biti veliki, postavljeni blizu i duboki.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Ono što bi mišićavi frajeri trebali izbjegavati su tzv. boot cut modeli ili “muške trapezice” jer bi na kraju mogli izgledati deblje. Logično, kloniti se trebaju i uskih traperica jer mišići i usko u ovom slučaju jednostavno ne idu zajedno. Sljedeći tip tijela kod frajera je - ugodno popunjeni muškarac. Traperice s visokim strukom u ovom slučaju su najbolji odabir jer će vizualno stanjiti trbuh i “poravnati” stražnjicu. Ugodno popunjenim dečkima najbolje stoje “loose” traperice ravnih nogavica te “relaxed” modeli. Izbjegavajte “skinny” i “slim fit” traperice jer će stvoriti neravnotežu na tijelu tako da će gornji dio izgledati veći od donjeg dijela. Lagani trapez na “boot cut” trapericama proširit će noge, pa ni one nisu dobar odabir. Što se tiče trendova, posljednjih nekoliko sezona sve prolazi, a izgleda kao su se ponovno vratile one famozne jednostavne traperice, baš kakve je, primjerice, nosio Marlon Brando. Sve se kombinira na cool T-shirtove, od običnih bijelih do onih sa zanimljivim printom. Ne zaboravite ni na kožnate jakne, a traper u kombinaciji s kariranom košuljom najbolji je jesenski odabir kako god okrenete.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0