Moda
1/11

Svake sezone sve je bolja: Dobra vibra jedne kožne jakne

Mala crna kožna jakna upisala se u svijet mode kao jedan od klasika kojem trendovi i stilske mijene ne mogu baš ništa

Imam jednu iz Zare, stara je sto godina, platila sam je oko soma kuna na nekom popustu. I živa je i zdrava, plus svake sezone izgleda još bolje. Pritom mislim na to da ima neki istrošeni, iznošeni look koji mi se jako sviđa. Mislim, nije li to jedna od onih ljepota prave kože? Da s vremenom dobiva ožiljke, oblikuje se prema našem tijelu i stilu. E sad, mali je kožnjak zapravo izvan mode, ne diraju ga trendovi, uvijek je hit.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Savršena je u proljeće ili jesen, kad je nosimo da se vidi, ne sakrivamo je ispod kaputa. O.K., sad je još prehladno, nekako nas je ovo proljeće iznenadilo niskim temperaturama, no ipak, ova je jaknica spremna za avanturu. I uvijek će biti - nije slučajno postala hit s Marlonom Brandom i Jamesom Deanom, zgodnim frajerima koji su je polovicom prošloga stoljeća nosili uz zavrnute traperice i obične bijele majice. Tako se mala crna kožna jakna upisala u svijet mode kao jedna od onih koje imaju snažan “statement” utjecaj kojemu trendovi i modne mijene ne mogu ništa.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Mnogo je eksperimenata i stilova prošlo od vremena Jamesa Deana - danas ovu malu tamnu buntovnicu nosimo uz večernju haljinu. Uz balerinke i druge romantične modne dodatke koji nekako smiruju njezin efektan karakter. Vjerujem da imate kožnu jaknicu ili ste se s njom susreli - ako nađete neku dobru, osobito na sniženju, mislim da je to uvijek dobar ulov, poput neke stilske investicije, sve je bolja i bolja.

Photo: Splash

Komentari 0