Moda

Svaka jesen svoju čizmu ima

Ova je jesen još jednom opsjednuta čizmama, a dobile su i pojačanje u obliku modela s rupicama, trakama, ukrasima, fora potpeticama...

Baš krajem kolovoza jedne lijepe godine obilazim dućane i snimim super čizme... Imate li broj 39? Ne, više nemamo, kaže mi prodavačica. Pa kak’ nemate, pitam ja, pa još smo u japankama? Pa rasprodano je. Ok, pa kaj moram čizme kupovati usred ljeta? I, ne, nisam naučila lekciju, čizme ipak nabavljam u hladnijim danima, nisam se ufurala unaprijed kupovati. Da još i s tim krenem, mislim da bi mi trebala garderoba veličine stana. A otkad sam postala mama, mantra mi je da budem racionalna i realna. To baš ne šljaka uvijek, ali ono, držim se. I moja je mama imala sličnu mantru, nedavno sam našla njezine fenomenalne čizme koje je čuvala. Onako su kaubojske, prava koža, glatka, a iza imaju ukrasnu kolažnu aplikaciju. Bome su savršene, dala sam samo promijeniti gumu na potpeticama.

 | Autor: arhiva arhiva

Zašto sam se baš sad zapiknula u čizme? E pa zato što su izašle iz sezone, nadvladale sve vremenske forme, vidim ih na cesti cijelo ljeto, pa nekad i u blizini plaže. Imam dvije frendice koje ljeti nose samo čizme i tenisice, zaobilaze sandale u velikom luku. Moram priznati da mi je to fora, onako na kratke hlače i dobre, preplanule noge.

 | Autor: arhiva arhiva

Još jedan nedavni hit - čizme do pola bedra moraju pristajati kao salivene, fino izdužuju nogu i totalno su seksi. Iskreno, nikad ih nisam probala, više mi se sviđaju na meni one kao jahaće čizme - imam ih u nekoliko varijanti, jedne su lakirane, brutalno dobre. Jako su hot, iako su ravne.

 | Autor: arhiva arhiva

Ova je jesen još jednom opsjednuta čizmama: dobile su pojačanje u obliku modela s rupicama, trakama, ukrasima, onom famoznom potpeticom... 

Photo: arhiva

Komentari 0