Moda

Subotom spremamo ormar!

Žene su većinom te koje vole organiziran, uredan i čist prostor. Osim možda kada je riječ o autu. No iz nekog razloga, ormar nam je često oličenje nereda! Vrijeme je da taj problem saniramo zajedno!

Većina nas stan održava urednim i čistim. Je li uzrok tome strah od nenajavljenog gosta ili osobna potreba za čistim prostorom - ne znamo! No zanimljivo je kako većina žena iza vrata ormara krije potpuni kaos. Razbacana roba, haljine s kojih još vise etikete, halkjine koje nemaju etiketu ali nisu bile nošene godinama, preuske traperice iz srednje škole, prekratka metalik suknja iz doba teškog partijanja i još hrpa posve nepotrebnih komada. 

Iako nas se većina redovito žali kako nemamo što obući ili obuti, u ormaru sve redom imamo - puno previše stvari. Za uredan i čist ormar bitna je ogranizacija i konstantno čišćenje odnosno održavanje prostora. Počnite od onih komada za koje već mjesecima ( ili još gore godinama) govorite "sigurno ću baš to nekad trebati". Velike su šanse da nikada nećete trebati taj komad i da vam on samo zauzima dragocijeni prostor. Svu odjeću koju niste nosili u proteklih godinu dana bacite, poklonite ili proslijedite nekome kome je potrebnije. 

via GIPHY

To nas dovodi do cipela. One koje su "dale svoje" neće čudom uskrsnuti. Isto vrijedi i za one neudobne modele od kojih ti noge otpadaju nakon pola sata nošenja. Slažemo se, za ljepotu je nekada u redu trpjeti no nabadanje u neudobnim cipelama sve je samo ne lijepo. Možemo razumjeti jedan ili dva para sentimentalne vrijednosti. One u kojima si otplesala prvi ples ili one u kojima si proživjela najluđi izlazak sa svojim curama. One mogu ostati ali ostalima je vrijeme da odu.

 

Isto vrijedi i za šareni plastičan, dječiji ili ono najgore nakit zapetljan do neprepoznatljivosti. Umjesto da provedeš sate pokušavajući otpetljati metalnu kuglicu nakita poštedi se muke i riješi se toga u cijelosti. Osim što je velika vjerojatnost da ni uz sav silni trud nećeš uspjeti otpetljati željeno, još je veća vjerojatnost da ćeš se opako iživicrati. Zato na tren zažmiri, i riješi se svega.

I za kraj kako bi održala mir i sklad u svom ormaru pokušaj odoljeti konstantnoj kupovini. Gomilanje trendi odjeće ne vodi ka dobrom silu, upravo suprotno. Umjesto da kupuješ hrpe odjeće fokusiraj se na ključne kvalitetne komade. Ne moraš nešto imati samo zato što je na sniženju. Kvalitetne torbe, kaputi, jakne, dobre traperice ili sunčane naočale okosnica su dobrog stila. A sada na posao! Vrijeme je da ti ormar napokon zablista!

via GIPHY

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0