Moda

Stručnjaci znaju: Tajne stilista koje vrijedi isprobati

Čak i najmanje sitnice mogu biti krivci zašto vaš outfit ne ostavlja dojam kakav biste htjeli, evo na što treba paziti

Moda je jedinstvena, osobna, unikatna i drugačija za svakoga od nas. U modi nema univerzalnih pravila, rješenja ni okvira. Uvijek nosite ono u čemu se osjećate najljepše i najbolje, nepobjedive i posebne. Ali nikako nije loše naučiti nekoliko savjeta od modnih stručnjaka jer manje stvarno jest više, a sitnice su itekako važne.

Svatko ima svoju visinu potpetice

Veća visina potpetice, vizualno vitkija figura! No to ne znači da trebate nositi petnaest centimetara visoke štikle u kojima jedva hodate. Pronađite savršenu potpeticu za sebe – u kojoj ćete izgledati vitkije, ali u kojoj se nećete mučiti dok hodate.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Postignite savršen oblik

Potrudite se odjećom dobiti što ljepši oblik tijela. Ženama koje imaju široka ramena dobro stoje majice s dubokim V-izrezom. Što je izrez dublji, ramena će izgledati uža.

Prikrijte mane

Ako niste ludi za svojim nogama, nemojte privlačiti pažnju noseći svijetle hlače ili mini-suknje. Birajte midi ili maxi suknje, a ako ne želite istaknuti trbuh, ne nosite uske majice.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Naučite koristiti modne detalje

​Modni detalji kao što su primjerice marame i nakit mogu dati svježinu i posebnost svakoj kombinaciji, ali većina žena ih ne nosi iz straha kako ih kombinirati. Ne bojte se, modni dodaci su tu da usavrše svaki outfit! 

Kupujte na kraju sezone

Obična crna majica uvijek je in, baš kao i klasične crne hlače i džemperi - u ovakve komade ulažite na sezonskim sniženjima! 

Pratite trendove do određene mjere

Nemojte slijepo pratiti modu. Ako vam odjeća koja je trendi ne pristaje ili nije prikladna vašim godinama, jednostavno zaboravite na nju.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ne štedite na ključnim komadima

Uložite u crne hlače, bijelu košulju i crnu suknju. S obzirom na to da neki osnovni komadi odjeće mogu izgledati odlično u različitim prilikama, važno je da vam stoje savršeno.

Odaberite pravu veličinu

Mnoge žene kupuju odjeću koja im je prevelika nadajući se da će tako sakriti svoje mane, a zapravo ih tako samo dodatno naglase. Kupujte odjeću u svojoj pravoj veličini!

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0