Moda

Stoj na glavi: Osim šešira ove sezone moda je priredila nešto veselije

Neki dan sam bila u gradu na žestokom suncu i pomislila - ma gdje mi je onaj šešir od prošle godine? Slamnati su mi super, u varijanti paname ili s velikim obodom koji pada na sve strane.

Hit je i kaubojski, koji me odmah baca na more, plažu... gotovo da mogu osjetiti onaj divan miris soli na koži. Vratimo se u realnost - osim šešira ove nam je sezone moda priredila još neka veselja koja stoje na glavi: tu su divno ukrašeni rajfovi s kristalima, perjem, marame koje idu u čvor... Male, kockaste, u jačoj nijansi, bile su mini marame fetiš i rokerima iz pedesetih. Ako ste za stilsku zabavu, predlažem veću maramu, kao lagani šal, svezan u mašnu iznad tjemena (ili čak omotanu oko punđe, repa...). Što se tiče rajfova s ukrasima, možda ste već primijetili one s potpisom Roberta Severa. Kaže mi da su super popularni jer prolaze na niz kombinacija.

 | Autor: arhiva arhiva

“Krune-rajfove lansirali smo kao ukras prije dvije godine, no one su i dalje atraktivan i poželjan modni dodatak. Pristaju uz svaku kombinaciju, od dnevnih jeans varijanti, preko onih za posebne prigode i vjenčanja koje naše klijentice često traže”, priča dizajner te dodaje: “Naši rajfovi su specifični jer se osim revijskih modela rade ‘custom made’ prema željama klijentica. Unutar zadane forme one biraju boju podloge, kristala i metala. Sve su krune ručni rad”. Kraljica po mjeri, pa tko to ne bi poželio.

 | Autor: Zara Zara

Želite se osjećati poput prave princeze? Evo prilike. Prelazim na perje koje je ukras svakoga respektabilnoga glazbenog festivala. Cure s rajfovima optočenima perjem izgledaju kao seksi Indijanke. Čak se mogu nositi i po gradu, osobito ako je riječ o nekom ležernijem izlasku. Iako su dobri na raspuštenu, hipijevsku kosu, dobro će ukrasiti i neku punđu, npr., nisku, s razdjeljkom na sredini. Ako ste u nekom vrtu, uberite tratinčice i napravite si krunu od cvijeća. To je tako slatko!

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0