Moda

Što nose Francuskinje ovog proljeća? Ulična moda s Pariškog tjedna mode otkriva najbolje lookove

  • Iako bismo rado prošetali ulicama svjetskih modnih prijestolnica, s jednakim zadovoljstvom uživamo u virtualnim šetnjama na koje nas vode fotografi kojima ne promiču fantastični stylinzi
  • U tijeku je Pariški tjedan mode, a što može značiti samo jedno - ovih dana na njegovim ulicama svjedočimo najzanimljivijim modnim igrama 
  • U ovom gradu spektakularno nije samo ono što se može vidjeti na modnim pistama, već i ulična moda izaziva jednako  oduševljenje

Za razliku od ulica naših gradova, onima svjetskih modnih prijestolnica nemamo priliku šetati ni približno onoliko često koliko bismo to voljeli, no s ništa manje zadovoljstva uživamo u virtualnim šetnjama na koje nas vode fotografi kojima ne promiče niti jedan jedini fantastični styling ili detalj.

Tijekom proteklih nekoliko tjedana, dizajneri su diljem New Yorka, Londona i Milana predstavili svoje kolekcije za nadolazeću jesen  koje su i ovoga puta iz prvih redova, kako to redovito biva, pratila najistaknutija imena iz redova modnih urednika, stilista, zvijezda s A-liste i influencera, a ovih dana svoje vizije jesenskih modnih rapsodija predstavljaju najveća dizajnerska imena francuske modne scene, a što može značiti samo jedno - teško da je moguće prisustvovati zanimljivijim modnim igrama od onih koje posljednjih dana gledamo na ulicama Pariza.  

Možda vas zanima Par sa špice uvjerljivo odnosi titulu najbolje odjevenih ovoga vikenda: Oduševili su nas od glave do pete! Rubrika Moda Moda

Devet dana Pariškog tjedna mode, više od 70 modnih revija i 38 prezentacija te predstavljanje noviteta od strane najvećih kuća poput Diora, Chanela, Saint Laurenta i Louisa Vuittona nešto je što s velikim užitkom prati svaki zaljubljenik u modu, no kada je Pariz u pitanju, spektakularno nije samo ono što se može vidjeti na modnim pistama, već i street style kombinacije izazivaju jednako  oduševljenje. Prilažemo 11 izvrsnih fotografija kao dokazni materijal!

 | Autor: Profimedia Profimedia

S visinom platformi se, očito, kao ni s volumenom u kosi ne može pretjerati. Plus, napokon je stiglo vrijeme da prestanemo živjeti u zabludi da su sandale rezervirane isključivo za ljetne mjesece. 

 | Autor: Profimedia Profimedia

Kombinacija sportskih kratkih hlačica i sjajnih hulahopki za neke je jednako kontoverzna kao i nošenje natikača s vrtoglavo visokom petom u kombinaciji sa soknama. Nekim drugima je to logičan izbor. Mi dajemo dodatne bodove za divne pastelne nijanse.

 | Autor: Profimedia Profimedia

Da monokromatske kombinacije znaju izgledati vraški dobro, znamo već odavno. Next level? Igranje nekonvencionlnim krojevima kao što je to slučaj u ovom stylingu!

 | Autor: Profimedia Profimedia

Još uvijek te nismo uvjerili u neodoljivu magiju monokromatskih kombinacija i neobičnih krojeva? Evo još jednog dokaza s drugog kraja spektra!

 | Autor: Profimedia Profimedia

Ako postoji odjeća koja je u stanju potaknuti lučenje dopamina, onda je ovaj styling školski primjer takve. Pozitiva od glave do pete!

 | Autor: Profimedia Profimedia

Ne znamo je li dami sa slike kakva školska uniforma bila inspiracija, ali nama se ovaj spoj estetike navijačice s američkog sveučilišta i uniforme u kojoj je košulja s kravatom zagrizla Alisin kolačić i izrasla u haljinu baš jako sviđa. 

 | Autor: Profimedia Profimedia

Okladili bismo se se da je mermaidcore zaglavio u prošlogodišnjem ljetu, i gadno se zaribali. I dalje živi u srcu Pariza, i izgleda bolje no ikad!

 | Autor: Profimedia Profimedia

Jeanne Damas hodajuća je personifikacija ultimativnog pariškog chica, a njezini su stylinzi najbolji dokaz da nerijetko najbolje izgledaju oni stylinzi koji ostavljaju dojam kao da smo se oko njih minimalno trudili.

 | Autor: Profimedia Profimedia

A evo i dokaza koliko ženstvenosti stane u styling u kojemu su jedan od glavnih komada sportske satenske hlačice koje izgledaju kao da smo ih izvukli iz boksačkog ringa.

 | Autor: Profimedia Profimedia

Za sve one koji vjeruju da su odijela silno dosadna - ovo s uzorkom pereca najbolji je argument da ni sami ne znaju koliko su u krivu.

 | Autor: Profimedia Profimedia

A za sve one kojima su ludi uzorci poput onoga s perecima ipak malo previše, očito je dovoljno da je odijelo oversized da izgleda i više nego zanimljivo. Evo slike s ne jednim, već dva dokaza u prilog toj tvrdnji!

Možda vas zanima Prolaznica nam je pokazala kako spojiti naizgled nespojivo: Old money vibes i rokerski komadi super si pašu! Rubrika Moda Moda

 

Photo: Profimedia

Komentari 0