Moda

Što ne smiješ odjenuti na tuđe vjenčanje

Pozvana si na vjenčanje i nemaš pojma što odjenuti? Otkrit ćemo ti kojih šest komada garderobe ni u kom slučaju ne smiješ vaditi iz ormara

Uzbuđena si jer ti se dobra frendica udaje? Naravno, outfit mora biti savršen. Međutim, neke stvari stavi na listu zabranjenih… 

1. Crno ili bijelo 

Ovo prastaro pravilo vrijedi i danas – crno je znak tuge i nosi se na pogrebu, a bijelo je rezervirano za mladenku. Tako bi bar trebalo biti, mada smatrajući crnu najelegantnijom bojom, većina žena na vjenčanje dođe upravo u crnoj.

 | Autor: Instagram Instagram

2. Novi par cipela s viskom petom 

Za veliki dan si si kupila nove šuze i planiraš ih obuti? Razmisli još jednom! Naime, kod novih cipela se nikad ne zna jesu li superudobne ili ćeš ih proklinjati zajedno s krvavim žuljevima. To osobito vrijedi za cipele s viskom petom (u kojima ćeš rijetko izdržati cijeli dan, a da ti bude udobno). Dakle, ako baš želiš nositi cipele s viskom petom, uzmi sa sobom i „ravne“ cipele za koje znaš da te mogu spasiti ako to bude potrebno. Vjeruj nam: mladenka više voli gošće koje su zamijenile potpetice tenisicama i rasturaju po plesnom podiju – a ne da samo sjede i proklinju bolne noge.  

3. Uske hlače 

Na vjenčanjima se stalno jede i pije, pleše i znoji. Naravno da se nitko ne želi osjećati stiješnjeno i zgužvano. Stoga se preporučuje odjenuti prozračne haljine koje daju trbuhu više zraka i prostora za rast. Osim toga se preporučuju bijele culottes hlače i midi suknje. 

4. Prekratke haljine 

Pogledajte pod broj 2: prekratke haljine su neudobne i stalno ih moraš ravnati i namještati. Nećeš moći opušteno plesati, a kod sjedenja će ti se haljina previše podizati. Bit će dovoljna suknja iznad koljena. 

5. Sve što ne odgovara dresscodeu 

Ako na pozivnici nije naveden dresscode, uvijek je dobro još jednom provjeriti kod mlade kako bi željela da budu odjeveni gosti. 

6. „Glasni“ nakit 

U crkvi je tišina, mladenci se zaklinju na vječnu ljubav, a ti posežeš za maramicom u torbicu. Pri tome ti narukvice zazvone bučno poput crkvenih zvona. Svi se okrenu i bulje u tebe – naravno da će ti biti neugodno. Jasno je kakav nakit trebaš izbjegavati… 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

 

Photo: Getty Images

Komentari 0