Moda

Što je zajedničko Johnnyju Deppu i Anni Wintour?

Johnny Depp uvijek ima par savršenih naočala na nosu, a Jack Nicholson ne bi bio to što jest bez svih prepoznatljivih modela koje nosi godinama. Pitamo se, što je to u frajerima s naočalama?

Legendarna je Anna Wintour vjerojatno nikada nije viđena u prvom redu najpoznatijih svjetskih revija bez tamnih sunčanih naočala i one su postale dio njenog identiteta. I glumca Johnnyja Deppa rijetko vidimo bez naočala, a vjeran je retro okvirima i staklima u boji. 

 | Autor: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Složit ćete se da postoje ljudi koje uopće ne prepoznajemo bez dioptrijskih naočala, koje su jednostavno postale dio njihovog lica, a bez njih postaju potpuno druge osobe. 

A sada malo o dečkima... Kada bi ikona starog Hollywooda nabacila svoj omiljeni par naočala, ženama su se noge odsijecale. Govorimo o glumcu Steveu McQueenu kome su popularne Persolke postale zaštitni znak. Očito postoji nešto u toj misteriji para sunčanih naočala s crnim okvirima koje čine frajere još poželjnijima. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Dioptrijske pak naočale odaju dojam elegancije, inteligencije i ambicioznosti. A realno, tražimo li više u dečkima? Čak i naočale koje bi na policama dućana izgledale ne baš privlačno, na nekim stoje dobro. Za primjer ćemo uzeti Bona Voxa, frontmena grupe U2, kojeg nikada nismo vidjeli bez stakala u boji. 

Stiglo je vrijeme kad su nam sunčane naočale postale omiljeni modni dodatak, a u moru različitih modela, nekad se lako i pogubiti. (Ili završiti s nekoliko "nepotrebnih" naočala, jer se jednostavno nismo mogli odlučiti). Ženama je odabir ipak nešto lakši. Modela je puno više, dodataka poput kristalića, perlica i sličnog, isto tako, ali s time i dolaze muke...

 | Autor: Optika Anda Optika Anda Okvirno, ako vam je lice okruglo, izaberite četvrtaste okvire, a ako vam je brada četvrtasta i čelo visoko, ljepše će vam pristajati okrugli modeli naočala. Ako imate srcoliko lice (takvo na kojemu su jagodice šire od same brade), možete nositi gotovo sve modele. Klasične pilotske naočale lijepo pristaju skoro svima. Kad isprobavate naočale, nasmijte se! One se pri tome ne bi smjele pomicati. Većina naočala s metalnim okvirima ima papučice zahvaljujući kojima idealno sjednu na vaš nos. Međutim, to nije slučaj s plastičnim naočalama, pa je ponekad potrebno isprobati više modela dok ne pronađete onaj koji vama odgovara. 

Kako bi vam odabir bio lakši predlažemo da posjetite novi dućan Optike Anda. Optika Anda je otvorila vrata svoje četvrte zagrebačke poslovnice, i to na atraktivnoj lokaciji u samom centru Zagreba, u Gajevoj ulici. Dostupnost najnovijih kolekcija naočala renomiranih svjetskih brendova kao što su Gucci, Prada, Ray-Ban, Oakley, Persol, Miu Miu, Dolce & Gabbana, Vogue, Armani, Versace te mnogi drugi, stručnost i vrhunska usluga, samo su neke od karakteristika kojima se Optika Anda može pohvaliti. 

I najveći frajer s naših prostora rekao je: "Sine kažem ti, uz naočale iz Optike Anda dobro vidim, a još bolje izgledam”.

 | Autor: Optika Anda Optika Anda

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0