Moda

Stilski savjeti za "džepne Venere"

Ovim zaljubljenicama u modu jedan od osnovnih zadataka je vizualno stvoriti nekoliko dodatnih centimetara

Kada ste preko glave zaljubljeni u modu i visoki skromnih 160 centimetara (ili manje), ponekad vam je potreban stilski šalabahter koji će vam olakšati kombiniranje odjeće. Nažalost, tek nekolicina brendova nudi i "petite" modele odjeće koji vam savršeno pristaju pa redovito morate pribjegavati drugačijim rješenjima.

Iako nemate problema s vlastitom visinu, nekoliko "dodatnih" centimetara (pa čak i ako je riječ o vizualnoj varci) nikada nije na odmet.

1. Predimenzionirane stvari

Da, vjerojatno biste i same rado odjenule maxi haljinu u boho stilu, ali činjenica je da vam vjerojatno neće pristajati jednako dobro kao djevojkama koje se mogu pohvaliti sa 170 centimetara visine. Zato, radije odaberite druge predimenzionirane stvari, poput zanimljivih statement košulja, i kombinirajte ih s kratkim hlačicama i čizmama iznad koljena.

2. Ekstremne dužine traperica

Vaše traperice moraju biti ili (pre)dugačke ili pak trebaju zglobove izložiti pogledima. Ako odaberete ove iz prve skupine pobrinite se da budu visokog struka te da idu u trapez i kombinirajte ih s visokim potpeticama. Za kraći model potpetice nisu nužne pa ih možete nositi i uz balerinke ili pak omiljene tenisice.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Velike torbe

Možda su velike torbe praktične, ali defitnitivno ne bi trebale biti vaš prvi izbor. Radije odaberite manje modele u koje vam stanu osnovne stvari, ali zbog kojih se nećete osjećati poput patuljčice koja vuče kofer po gradu.

4.  Sprijateljite se s lokalnom krojačicom

Ako sami nemate vremena za prekrojavanje svojih modnih ulova (a većina ljudi nema), vrijeme je da se sprijateljite s krojačicom koja će razumjeti vaše potrebe i želje te ih prilagoditi vašoj visini.

5. Visoki struk

Traperice, hlače ili suknje visokog struka uvijek će uspješno izdužiti frizuru. Zato bi se bar jedan takav model trebao naći u vašem ormaru...

Photo: Getty Images

Komentari 0