Moda
1/8

Stiglo je vrijeme festivala: Što ćemo nositi ove sezone?

Festivalska moda prije svega mora biti udobna i praktična kako bi izdržala i vremenska neprilike poput kiše i blata, a modni detalji su ono što će vas istaknuti u masi

Stiglo je i to vrijeme, kad nam je na pameti kako uskladiti obveze, godišnje odmore i sve te odlične festivale, a osim toga i ono vječno pitanje - što obući? Ako se spremate za neki festival, morate računati i na kišu, posebice ako idete negdje dalje. Što znači da lepršave boho haljinice, kratke hlače i otvorene sandale ili platnene tenisice treba zamijeniti nečim praktičnijim, što će se dobro snaći i na vrućini i po kiši. Tu nastupaju kabanice, parke i kožnate gležnjače, koje osim što su tu da vas zaštite, mogu biti i cool “statement” komad koji će vas razlikovati od drugih trendseterica.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Festival koji vam može poslužiti kao stilska inspiracija deifinitivno je Coachella koja iz godine u godinu diktira trendove. Kao što već i vrapci na grani znaju, a internet iskorištava priliku za ruganje, nema glazbenog festivala bez djevojaka s cvjetnim vjenčićima u kosi.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

No, vjerovali ili ne, čini se da ove sezone nećemo gledati djevojke s pupoljcima oko glave. Ovog ljeta nose se glamurozni ukrasi poput nakita tako ćemo ovog ljeta u kosi nositi zlatni nakit nalik na nešto čime bi se ukrasila Kleopatra.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Što se ostalih modnih pravila tiče, nose se svi mogući uzorci, a detalji su ono što će vas istaknuti - marame oko glave, metalik komadi, upečatljiv nakit, neobične sunčane naočale ili cipele od kojih zastaje dah. Dobru zabavu!

Photo: Getty Images

Komentari 0