Moda
Foto: Instagram @wolford

Steznici su od neudobnog komada postali ugodan i nježan saveznik žena: ovo je 6 top brendova

Odjeća za oblikovanje tijela, steznici, doživjeli su veliku popularnost tijekom 2000-tih kad su standardi ljepote bili mnogo rigorozniji nego danas, a plus-size modeli nisu postojali. Samo određene mjere (i sve ispod njih) smatrale su se lijepim i privlačnim, dok je sve iznad toga bilo poželjno prikriti. Ipak, 90-60-90 mjere su iza nas i konačno počinjemo prihvaćati ljepotu svakog tijela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKIMS (@skims)

Odjeća za oblikovanje tijela, steznici ili shapewear služila za skrivanje mana poput veće guze, zaobljenog trbuščića ili opuštenih bedara. Često se stezali do boli, urezivali se u kožu, ostavljali tragove i bili vrhunski neudobni za žene koje su ih nosile. S promjenom tehnologije, promijenili su se u steznici, ali i razlozi zbog kojih ih žene nose.

Možda vas zanima Dobra ušteda: odličan duplić za Skims bodi koji oblikuje tijelo pronašli smo u Bershki Rubrika Moda Moda

Donje rublje koristimo na razne načine i u svrhe koje mi želimo, a ne one koje nam je društvo nametnulo. Pa ga tako možemo nositi kako bismo bili sigurni da se neće vidjeli ništa što ne želimo da se vidi dok imamo veliki izrez na haljini, kad ne želimo da nam se ocrtava donje rublje ili kad želimo da nam haljina glatkije klizi niz kožu i/ili se ne lijepi za tijelo. Nekoliko je brendova koji mijenjaju standarde u svijetu steznika, a mi donosimo 6 najboljih koje možeš kupiti.

Foto: Honeylove, steznik za tijelo (90 eura) | Autor: Foto: Honeylove, steznik za tijelo (90 eura) shapewear | Autor: H&M H&M Foto: H&M, push up body bez šavova (30,99 eura)

Foto: PrimaDonna, crni steznik Perle (59,90 eura) | Autor: Foto: PrimaDonna, crni steznik Perle (59,90 eura) Foto: Wolford, crni steznik Mat De Luxe (200 eura) | Autor: Foto: Wolford, crni steznik Mat De Luxe (200 eura) Foto: Good American, bijeli steznik za tijelo (94 eura) | Autor: Foto: Good American, bijeli steznik za tijelo (94 eura) Foto: SKIMS, steznik za tijelo u crnoj boji (84 eura) | Autor: Foto: SKIMS, steznik za tijelo u crnoj boji (84 eura)

Photo: Instagram @wolford

Komentari 0