Moda
Tko ima vremena za dosadne košulje? Ovo su najljepši  modeli Tko ima vremena za dosadne košulje? Ovo su najljepši  modeli Tko ima vremena za dosadne košulje? Ovo su najljepši  modeli Tko ima vremena za dosadne košulje? Ovo su najljepši  modeli Tko ima vremena za dosadne košulje? Ovo su najljepši  modeli

Statement modeli: Tko ima vremena za dosadne košulje?

“Statement” modele prve su prošetale street style blogerice, a u stopu su ih zapratili dizajneri i high street brendovi

Volimo košulje jer su one onaj jedan komad na koji uvijek možemo računati kad ne znamo što odjenuti na posao, za neku formalnu priliku i slično. One su nešto kao mala crna haljina, a najčešće biramo bijelu. Bijela je košulja zapravo najbolja investicija, a sigurni smo da ne moramo objašnjavati zašto. Ukratko, nikada neće izaći iz mode. No kao i sa svakim komadom u ormaru, u jednom trenutku će nam dosaditi i što onda? Bijelu košulju uvijek možete “nadograditi” dodacima poput nakita, broševa... Ali možda je vrijeme da proširite vidike i nabavite “statement” košulju. Ovakav model košulje ukrašen je volanima, predimenzioniranog modela, čudne strukture, izvezenim detaljima... Dakle, nikako nije “dosadna”. Kako bi nadogradili običan model, košulju su dizajneri najprije vratili u viktorijansko doba. Visoki ovratnici, volani na rukavima i drugi kraljevski detalji vladaju pistama i ulicama, a na vama je samo da od ovog trenda napravite nešto za sebe.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Ne brinite se, ne morate izgledati kao da se spremate na kakav festival za ljubitelje srednjovjekovnog doba, dizajneri i high street brendovi pobrinuli su se da je odjeća ipak prikladnija ovom stoljeću. Viktorijansko je doba zapravo najrevolucionarnije razdoblje u modi, a trajalo je za vladavine kraljice Viktorije od 1837. do 1901. U europskoj modi pedesetih godina 19. st. nosile su se široke suknje s krinolinama i korzetima te predimenzioniranim pufastim rukavima. Tad je nastala i poslovna muška odjeća. Visoki čipkasti ovratnici i jednostavan lepršavi kroj daju ovakvim košuljama mogućnost da se nose na bezbroj načina, a opet budu savršen “statement” detalj u kombinaciji. Osim viktorijanskih detalja, odnosno visokih ovratnika i volana po rubovima rukava, dizajneri poput Alexisa Mabillea zaključili su da je najbolji način da košuljama udahnu novi život - korištenje seksi prozirnih materijala. I, ne, to ne znači da će se ispod košulje vidjeti što nosite (iako i to nije naodmet ako ste pratili trendove ove sezone). Dizajneri su se poigrali kombinacijom materijala. Prozirni rukavi košulji će dati dozu romantike, a ako je još ukrašena volanima, zajamčen vam je najženstveniji mogući styling. U paru s cvjetnim uzorkom, biserima i visokim potpeticama, ovakva kombinacija rezervirana je za djevojke koje obožavaju klasiku, ali ne bježe ni od novih trendova ili barem klasike s pomakom, što ove “statement” košulje definitivno jesu. Ne brinite se, u ovom slučaju ništa nije previše.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Ako ste mislili da ćete pogriješiti kad uz “statement” košulju uparite još upečatljivije hlače ili suknju, razmislite ponovno. Mogli bismo reći da je moto kombinacija, kad su efektne košulje u pitanju - kad je bal, nek’ je maskenbal! Zato zaboravite na pravila, pa spojite dva efektna komada bez problema. Inspiraciju potražite na street style blogovima koji su prepuni kombinacija koje “običnim smrtnicima” nikad ne bi pale na pamet. Na volane uvijek možete računati da upotpune jednostavnu kombinaciju ili vam uljepšaju dan. U posljednjih su nekoliko mjeseci vješalice u dućanima high street brenova prepune košulja s volanima kojima nisu odoljele ni najveće svjetske fashionistice. Tako je Zarina prugasta plavo-bijela košulja s volanima na prsima jedan od najprodavajnijih modela u Zari.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Kad smo kod prugica, one su definitivno najpoželjniji uzorak na košuljama, ako nisu jednobojne i obične. Prugastim košuljama super dodatak su mašnice oko vrata, a ovakvih modela zaista ima napretek u dućanima. One su najbolji odabir za djevojke koje se i dalje ne žele prepustiti svim čarima upečatljivih košulja, pa neka prvo krenu s malim koracima. No iako ste možda mislili da efektne košulje moraju biti dijelom samo jako upečatljivih kombinacija, čak i jednostavni modeli sa sitnim preinakama poput volana na rukavima mogu spadati pod basic kombinacije. Hommage klasičnoj bijeloj košulji dala je modna kuća Brandon Maxwell. I jasne linije s minimalističkom estetikom mogu staviti bijelu košulju u “statement” ladicu. Ovakvi su modeli savršeni za poslovne ili formalne prilike koje ipak imaju nekakav “dress code”, a kako su pravila tu da se krše - odjenite bijelu košulju s pomakom i zadovoljite buntovnika u sebi. Kao inspiracija za savršenu bijelu košulju koja je bila na “makeoveru” može poslužiti baš ovaj model brenda Brandon Maxwell. Volani su nakon mašnica drugi najčešći dodatak koji košulja čini “statement” modelom, a toliko su svestrani da se mogu uklopiti u zaista svaki styling. Od onog inspiriranog nekim minulim vremenima, preko modernih verzija poslovnog looka koji može vrijediti i za večernji izlazak , do savršeno iskombiniranih “mix and match” kombinacija.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0