Sedmi mjesec se polako primiče kraju, i žao mi je zbog toga jer mi je bio najbolji mjesec u cijeloj godini. Posvetit ću mu posebnu pažnju a za vas ću odabrati svoje ovomjesečne favorite.
Ljetovanje u Primoštenu je svakako zauzelo poziciju broj jedan.
Ljetovala sam kod svoje prijateljice u kući izgrađenoj 1921. godine. Kako sam veliki ljubitelj secesije, moram priznati da sam uživala. Kuća je bila kao savršena uvertira za romane koje čitam. Naravno, riječ je o Agathi Christie koja je svoju priču smjestila upravo u to doba. Prekrasno druženje na plaži uz društvene igre, koktele i sol u kosi samo je dalo uvertiru u prekrasan početak srpnja.
Od preparata za sunčanje i poslije sunčanja izdvojila bih: Hawaiiana Tropic koji me oduševio svojim mirisom, te nezamjenjivi Lushov Dream Cream koji ublažava i njeguje kožu nakon cjelodnevnog kupanja i sunčanja. Osim papuča za plažu za svoj ljetni favorit izabrala bih Jessica Simpson Dany model sandala. Savršeno su se uklopile u svaku moju ljetnu kombinaciju.
Nakon Jadranskog mora prebacit ću se na Panonsko i ono je zauzelo drugo mjesto na mojoj srpanjskoj listi. Točnije riječ je o S.a.w.a festivalu na obali Save u Županji. Taj hard core punk festival mi je najdraži festival na našim prostorima. Besplatan je, ljudi su opušteni, kampiraju i druže se tri dana jedni s drugima.
Roštiljada, kampiranje, kupanje u rijeci i tulumarenje do ranog jutra. Za ovaj festival birala sam kombinacije u plavoj boji. Iz ormara sam izvadila najsvečaniju haljinu s potpisom Aleksandre Dojčinović i i „spustila ju na zemlju“ kombinirajući ju s Birkenstock sandalama, remenom sa zakovicama i rajfom s cvjetnim ušima.
Ostatak svog Panonskog odmora provela sam kod kuće u Osijeku, družeći se s prijateljima i svojim najdražim psom Marsom na našoj prekrasnoj terasi. Kako se kod nas doma uvijek nešto fino kuha, i pri tome mislim naravno na slatko, kao favorit moram podijeliti recept. Vrlo je jednostavan i vrlo osvježavajuć.
Limoncello trifle
Vrijeme pripreme: 10 minuta, za 6 ljudi a potrebno vam je:
- 2 naranče
- 3 žlice Limoncello likera
- 1 pakiranje piškota
- 300 grama maskarponea
- 2 žlice šećera u prahu
- ½ iscijeđenog limuna
- Kora jednog limuna
- Ekstrakt vanilije
- 150 grama malina
- I svježa menta
Natopite piškote u Limoncellu i soku od naranče, zatim ih složite u posudu, prekrijte maskarpone kremom (u koju ide: šećer u prahu, limunov sok, ekstrakt vanilije i limunova kora) zatim na vrh poslažite maline. Ponovite taj redoslijed još dva puta zatim vrh slastice ukrasite mentinim listićima. Ostavite da se dobro ohladi i servirajte uz naribanu tamnu čokoladu. Vjerujem da će vam se svidjeti! Savršeno se uklapa uz pjenušavo vino s okusom bazge – posluženo uz led, komade mente i limete.
Za kraj tu su moje najdraže kombinacije ovog mjeseca.
Želim vam divan kolovoz!
U galeriji pogledajte više fotografija...
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.