Moda 05. svibnja 2013.

Split ugostio poznate hrvatske dizajnere

Ivo Čagalj/PIXSELL.
1/68

Dioklecijanovi podrumi ugostili su u subotu 04.travnja poznata hrvatska imena s modne scene. Teo P. za MAK, Morana Krklec, Damir Begović i Domagoj Štimac, Ana Kujundžić, eNVy room, Fjaba, Martina Felja, Igor Galaš, Arileo, Hippy Garden, Ivica Skoko, Nives Lutz i Ivan Ledenko predstavili su svoje radove u neobičnom ambijentu.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Čast otvaranje Monture pripala je modnoj kući MAK koja je predstavila kolekcije s potpisom poznatog kreatora Tea Perića. Elegancija, ženstvenost, ali i djevojačka razigranost karakteristike su kolekcije koja se sastoji od komada koji se međusobno mogu kombinirati na razne načine.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Mlada dizajnerica Morana Krklec splitskoj publici je predstavila svoju kolekciju za jesen/zimu 2013./2014. koja je prvotno prikazana na Perwoll Fashion.hr-u. Morana je prikazala zanimljive avangardne komade, a šlag na kraju je bio styling u kojem su cipele bile pun pogodak. Unatoč avangardnom pristupu, dizajnerica je ponudila dozu ženstvenosti i elegancije.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Ana Kujundžić u svojim se kolekcijama poigravala s materijalima nudeći upečatljive komade bogate detaljima. Igra materijalima njena je glavna karakteristika. Dizajnerica je prikazala i nove kreacije koje se pomalo odmiču od njenog dosadašnjeg rada. Pravo osvježenje!

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Martina Felja ponudila je raznoliku kolekciju u kojoj dominira upečatljiv i razigran print. Lepršavi materijali, duge suknje i haljine, igra s kožom i perjem sigurno se svidjela ženama koje vole eleganciju, ali isto tako vole istaknuti i svoje adute.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Igor Galaš pozornost publike je privukao izuzetno zanimljivim prvom modelom – dugo pletivo s prepoznatljivom Galaševom kukuljicom. Tamniji smeđi tonovi osvježeni su upadljivim narančastim komadima s razigranim printom.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL I ove godine je na pisti Monture gostovao eNVy room predstavljajući presjek svoje nedavno prikazane kolekcije za jesen/zimu 2013./2014. Nježna, ženstvena, elegantna i razigrana, eNVy room žena obožava čipku, zvjezdice i izreze koji uvijek decentno, a ipak zavodljivo ističu ženske atribute.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Fjaba je predstavila crno-bijelu kolekciju u kojoj se drže svoje prepoznatljive razigranosti koja je vidljiva u detaljima, kako na kreacijama tako i kod modnih dodataka. Ovaj put njihove kreacije su dobile i dodatnu dozu djevojačke razigranosti.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Mladi dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac svoju modnu Afriku su nakon Schwarzkopf Cro a Portera prikazali splitskoj publici. Njihova mladenačka energija i kreativnost su zarazni, a ljubav prema stvaraju vidljiva je u svakom komadu.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Splitski brend Arileo na pisti je pokazao svoju jubilarnu kolekciju koja je u Zagrebu oduševila kako ljubitelje njihovog rada tako i modnu kritiku. Izrazito ženstvena i elegantna kolekcija nudi zanimljive detalje zbog kojih komadi pričaju svoje zasebne priče koje zajedno čine jednu od najboljih kolekcija ovog brenda.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Najlošiju kolekciju predstavio je brend Lutz Nives. Negdje između želje za elegancijom i seksipilom, dizajnerica se izgubila. Predstavljeni komadi su mlaki i neupečatljivi. Haljine su unatoč svojoj jednostavnosti nenosive u predstavljenoj verziji. No, modni atelje Lutz Nives predstavio je odlične hlače.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Ledenko je uvijek dobrodošao na modnoj pisti u Splitu. Njegove upečatljive, šarene i bogato ukrašene cipele, tiha su patnja ljubiteljica vrtoglavo visokih štikli.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Svoju kolekciju za proljeće/ljeto 2013. predstavio je i brend Hippy Garden u kojoj dominiraju smeđi tonovi, kombiniranje krutih i lepršavih materijala te duboki izrezi.

 | Autor: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL Ovogodišnju Monturu zatvorio je Ivica Skoko koji je nadopunio svoju kolekciju za jesen/zimu 2013./2014. s par novih modela dugih večernjih haljina. Šljokice, čipka i izazovni izrezi i ovaj put se protežu kolekcijom.

Za Monturu 2013. tražila se ulaznice više, što pokazuje da interes za modom ne prevladava samo u središnjici.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije koje su prikazane na modnoj pisti u Dioklecijanovim podrumima...

Komentari 0