Moda
Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a 1/33 Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a

Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a

Pravo slavlje mode obilježilo je finalnu večer BIPA FASHION.HR-a koji je i ove sezone predstavio najbolje od hrvatske modne i okupio brojna poznata imena modne i društvene scene.

Grandiozno finale predstavilo je revije poznatih modnih dizajnera, koji su svojim kolekcijama na najbolji način pokazali koliko je uzbudljiva i raznolika hrvatska modna scena. LukA, Marina Design, Arileo, BiteMyStyle by Zoran Aragović te dizajnerica iz Srbije koja potpisuje modni brend Ines Atelier prikazali su svoje nove kolekcije i osvojili simpatije publike. U finalnoj večeri 24. izdanja BIPA FASHION.HR-a uživala je mnogobrojna publika među kojima i mnoštvo slavnih: Danijela Martinović, Jelena Rozga, Nikolina Pišek, Barbara Nola, Kristina Šalinović, Saša Joka, Tihana Lazović, Slavko Sobin, Mirela Holy, Petra Kurtela, Edita Misirić, Antonija Stupar Jurkin, Tara Rosandić, Nives Celzijus, Dalibor Petko, Anđa Marić, Lorena Nosić, Ana Gruica, Ivana Delač Đolo, Jasna Palić Picukarić, Antonija Matković Šerić i brojni drugi.

Čast da otvori završni dan ovosezonskog BIPA FASHION.HR-a pripala je Luki Grubišiću, dizajneru čiji rad modna publika već dobro poznaje, a LukA kolekciju po prvi je put prikazao u sklopu 24. sezone najvećeg regionalnog tjedna mode. Pod pokroviteljstvom brenda Silan, Luka je publiku počastio kolekcijom simpatičnog naziva Frutti di Mare koja je istovremeno koketirala sa seksepilom i razigranošću, ali je nedvojbeno igrala i na kartu drskosti i samouvjerenosti. Print hobotnica, krakova i kozica inspiriran morem na blazerima, bogatim suknjama, hlačama i haljinama oduševio je obožavatelje branda, koji ove godine slavi 15 godina karijere. U kolekciji za proljeće/ljeto 2017. puno je pažnje posvećeno krojevima te posebno materijalima i modnim dodacima. Tako LukA prvi put radi svoje printeve u suradnji s prijateljicom Sanjom Ivan, a upečatljiv nakit od pravog ribarskog konopa izradila je dizajnerica Marija Sjauš Baždarić dok je za styling revije zaslužan Saša Joka.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Bogat modni program subotnje večeri nastavio se revijom INES Atelier, dizajnerice iz Srbije, koja je već imala priliku nastupati na BIPA FASHION.HR-u i koja je svojim ženstvenim i izazovnim kreacijama oduševila publiku. Kolekcija Eclipse blossom za sezonu proljeće/ljeto 2017. na pijedestal stavlja ženu, ženstvenost i senzualnost, a Ines novom kolekcijom šalje poruku koja trenutno ima mnogo pobornika u svijetu mode, ona želi da se svaka žena predstavi kao najluksuznija verzija sebe. S obzirom na oduševljenje ženskog dijela publike, ova priznata dizajnerica uspjela je u svojoj misiji. Nezaobilazna svila, suede koža, pliš i jeans uz dodatak metalnih detalja u ružičastoj pozlati na modelima koji su prošetali pistom, pokazali su tko je tipična „Ines žena“ - senzualna, sofisticirana, a opet moderna i praktična.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Uvijek posebna, drugačija i svoja, dizajnerica Marina Obradović koja se krije iza brenda Marina Design u proljetnoj je kolekciji iznenadila dodatkom neočekivanih boja. Uz već tradicionalne i za nju karakteristične nijanse bijele i crne, Marina se u novoj kolekciji poigrala s cijelim spektrom boja, uobličenim u novim krojevima i prirodnim materijalima, stvarajući cjelinu prepoznatljivog rukopisa. Samouvjerene i odvažne žene u viziji Marine Obradović i ove sezone nose torbice branda RUKE, koje upotpunjuju outfit. Ležerno,spontano i opušteno – tako je na pisti svoje najnovije kreacije predstavila dizajnerica, čiji su komadi već dugi niz godina sinonim za samouvjerenu i jaku ženu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Splitski modni dvojac Arileo, predstavnik udruženja obrtnika Grada Splita, ove je sezone prvi put nastupio na BIPA FASHION.HR-u i pokazao da je modnoj publici nedostajao na pisti. Raskoš i minimalizam, romantika i militaristički stil – kontrasti koje Arileo uspješno spaja već godinama, osvojili su simpatije publike. Inspirirana military trendom, kolekcija je rađena po osobnoj viziji mode kakvu Arileo stvara, stoga i dalje ostaju romantični s military elementima koji se ne primjećuju na prvu, ali su prisutni kroz detalje. Stoga, nova kolekcija ima i malih pomaka u odnosu na prepoznatljiv modni potpis, koji se posebno primjećuje u konstrukciji i detaljima. Dizajnerski duo, čiji je zaštitni znak klasičan i promišljen dizajn, te decentan kolorit i u ovoj kolekciji slavi žensku eleganciju i gracioznost.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Finalnu večer BIPA FASHION.HR-a zatvorio je dizajner Zoran Aragović koji je predstavio novu BiteMyStyle kolekciju i potpuno očekivano osvojio ovacije publike. Aragović se ove sezone vraća onome po čemu je njegov dizajn najviše prepoznatljiv, a to su boje i printevi. Pop art elementi se provlače kroz većinu Aragovićevog dizajna, no za aktualnu sezonu proljeće/ljeto 2017. upravo su oni u prvom planu. Pa se tako na jaknama i haljinama pojavljuju motivi stripa, stiliziranih mačaka, siluete Mickey Mousa ili pak voće poput ananasa, lubenica i banana, naravno, sve s prepoznatljivim eklektičnim BiteMyStyle modnim rukopisom. Dizajner je pronašao inspiraciju u modernoj kulturi i mladim urbanim ženama koje s lakoćom kombiniraju i nose upečatljive modne komade i tako stvaraju svoj prepoznatljiv i osebujan stil s posebnim afinitetom prema svemu neobičnom i drugačijem.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell 24. po redu BIPA FASHION.HR završio je u subotu 01. travnja, a u četiri dana predstavio je kolekcije etabliranih modnih dizajnera, ali i mlade snage modne scene. Gotovo 4000 gledatelja i više od 200 akreditiranih predstavnika medija pratili su bogat program koje se i ove sezone završio slavljem uz službeni Beck's afterparty.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0