Moda

Složili smo 5 stylinga kako isfurati oversized vestu za totalno cool izgled

  • Ako voliš veste, onda si sigurno jedna od onih koje su jedva dočekale da zahladi, ma koliko voljele ljeto
  • Razlog zbog kojeg su toliko popularne zapravo je vrlo jednostavan - udobne su, mekane, stajliš i nevjerojatno dobro griju bubrege - zbog čega bi nas u njima od 0 do 24 voljele vidjeti naše bake
  • Izdvojili smo 5 super chic načina kako isfurati oversized vestu u ovim hladnim danima

Osim zbog svoje funkcionalnosti, trendseterice obožavaju oversized veste zbog činjenice da izgledaju odlično u kombinaciji s hlačama, trapericama, suknjama i haljinama. Drugim riječima - vrlo ih je lako kombinirati, što je posebno važno kada se ujutro, jedva gledajući, spremamo za posao i nemamo pojma što ćemo odjenuti.

Iako su nekad bile omiljene pripijene veste prepune elastina, predimenzionirane veste posljednjih godina uživaju titulu miljenica trendseterica te su 'must have' u ormarima žena diljem svijeta, a razlog zbog kojeg su i dalje među najpopularnijim modelima taj je što izgledaju božanstveno čak i u kombinaciji s najobičnijim skinny trapericama ili kožnim hlačama.

Ukoliko ti nedostaje inspiracije kako ih nositi, predlažemo ti da iskopiraš stylinge influencerica koje itekako znaju što rade. Njihove odjevne kombinacije dokaz su da oversized veste mogu podjednako dobro funkcionirati u casual i elegantnim stajlinzima. 

Oversized vesta x 2 + pencil suknja

Iako djeluju šlampavo i kao da ih je nemoguće iskombinirati da izgledaju elegantno, to nije točno. Ovaj street style dokaz je da oversized vesta itekako može izgledati profinjeno ukoliko je uskladiš s pencil suknjom visokog struka i visokim potpeticama. Za dodatnu dozu elegancije preko leđa prebaci još jednu pletenu vestu i sveži je oko vrata.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Iskopiraj stajling...

 | Autor: Suknja Tommy Hilfiger, About You, 129,00 €; dvobojna vesta Mango, 39,99 €; sunčane naočale Alaia, Net-a-Porter, 450 €; narančasta vesta Mango, 39,99 €

Ovesized vesta + traperice ravnog kroja

 | Autor: Instagram @thestylestalkercom Instagram @thestylestalkercom

Odličan način da isfuraš oversized vestu je uz pomoć traperica. Jednostavno zaguraj vestu (djelomično sprijeda ili u cjelosti) u traperice ravnog kroja i stajling zaokruži statement modnim dodacima kao što su ove chic Manolo Blahnik salonke na petu, dobra kožna torba i retro sunčane naočale - i spremna si za gradsku špicu, ured ili ručak s frendicama. Ukoliko preferiraš skinny traperice, u tom slučaju predimenzioniranu vestu pusti da prirodno pada niz tijelo.

Iskopiraj stajling...

 | Autor: Vesta H&M, 19,99 €; traperice Zara, 29,95 €; salonke na petu Zara, 49,95 €

Oversized vesta + culotte hlače + čizme

 | Autor: Instagram @thestylestalkercom Instagram @thestylestalkercom

Obožavamo stajlinge od glave do pete u istoj nijansi, baš kao što to radi influencerica @tesajurjasevic. Ona je za vrijeme Tjedna mode ulicama New Yorka prošetala u jednostavnoj oversized vesti, hlačama culotte kroja koje sežu malo ispod koljena i visokim čizmama s block petom, a stajling je zaokružila torbicom u istoj bež nijansi.

Iskopiraj stajling...

 | Autor: Vesta H&M, 27,99 €; hlače Vince, Net-a-Porter, 290 €; torba H&M, 24.99 €; čizme Mango, 159,99 €

Oversized vesta + midi haljina

 | Autor: Instagram @thestylestalkercom Instagram @thestylestalkercom

Tko je rekao da ljetnu haljinu ne možeš isfurati i zimi? Vrijeme je da izvadiš svoje omiljene lepršave haljine i uskladiš ih s toplom oversized vestom koja će te ugrijati u narednim tjednima. Ne moraš nužno obuti visoke potperice, jer ovaj stajling jednako dobro će izgledati i u kombinaciji s tenisicama ili robusnim gležnjačama.

Iskopiraj stajling..

 | Autor: Haljina Horror Vacui, Net-a-Porter, 895 €; vesta H&M, 34,99 €; čizme Zara, 69,95 €

Oversized vesta + hlače s prorezom + kaubojke

 | Autor: Instagram @thestylestalkercom Instagram @thestylestalkercom

Pletenu oversized vestu volimo i na influencerici @ileniatoma_ koja je pariškim ulicama prošetala jednu u nizu svojih genijalnih odjevnih kombinacija. Zahvaljujući kaubojkama, marami zavezanoj oko vrata i velikom šeširu lijepa influencerica izgleda kao da je išetala iz modernog westerna, a njen stajling poželjeli smo i sami iskopirati.

Iskopiraj stajling...

 | Autor: Šešir Gigi Burris, Net-aPorter, 395 €; čizme Dodo Bar Or, Mytheresa, 931 €; hlače Zara, 39,95 €; vesta Toteme, Mytheresa, 770 €

Photo: Instagram @thestylestalkercom

Komentari 0