Moda
slip haljine

Slip haljina s razlikom: genijalan trik dočarava tanak struk u nekoliko sekundi

  • Slip haljine postale su sastavni dio naših ormara
  • Međutim, haljine ravnog kroja imaju jedan nedostatak: skrivaju lijepe linije tijela
  • Do sada! Naime, ovaj genijalan stajling trik dočarava potpuno novu siluetu u tek nekoliko sekundi

Slip haljina nastala je inspirirana nekad obaveznim ženskim komadom donjeg rublja, podsuknjom. Obično je izrađena od sjajne satenske tkanine (gladak materijal nekada je služio tome da se "gornja" odjeća ne nabire i penje već lijepo pada), jako je popularna jer je nevjerojatno svestrana. I to ne nužno zbog svoje strukture, duljine ili kroja, nego nudi brojne mogućnosti stiliziranja. Naime, jednostavna je, ali se u isto vrijeme može i glamurozno stilizirati. Od kratke preko seksi do konzervativne, s pravim trendovskim komadima, slip haljina uvijek funkcionira.

Ovaj trik čini slip haljine još više nosivima

Gotovo da se nijedna haljina nije toliko nosila zadnjih ljetnih sezona (naravno, i zimi) kao slip haljine. Brojne stilske kombinacije su primamljive. Međutim, ravan kroj haljine ponekad može postati problem. Osobito žene koje žele naglasiti struk i svoje obline moraju uvijek iznova koristiti remen - sve do sada! Blogerica Sheryl Luke ima jednostavan, ali genijalan trik koji slip haljinama daje malo više konture.

Stilski trik je tako jednostavan

Sheryl se pojavljuje na Instagramu u srebrnoj slip haljini s dugim rukavima. Tkanina pada malo preširoko u području trbuha – narukvica i gumica za kosu trebali bi pomoći. Evo kako se to radi:

1. Prvo se narukvica stavlja na vanjsku stranu struka.

2. Drugom rukom skupi haljinu sa strane i stavi preko narukvice.

3. Konačno, s pomoću vezice za kosu razvuci haljinu preko narukvice, a zatim ponovno spusti ostatak haljine.

Možda vas zanima Slip haljine nadolazeći su trend za proljeće, a modni stručnjaci kažu da ih možeš početi nositi već sad Rubrika Moda Moda

Više stilskih alternativa za slip haljinu

Ako nemaš na raspolaganju narukvicu, možeš si pomoći i s XL majicom, možda posuđenom od svog dečka ili partnera. Kako bi to napravila, povuci majicu preko haljine i okreni donji rub sa strane tako da postane čvršća i kraća. Ili fiksiraj majicu s malim čvorom, a zatim je sakrij ispod tkanine ili ju ponovno popravi vezicom za kosu. Premda ova varijanta nije baš tako elegantna kao ona s prstenom, ipak je učinkovita te u nekoliko sekundi dočarava tanak struk.

Photo: Instagram@katherine_ormerod

Komentari 0