Moda

Slika bez boje: Ljubav prema crno-bijeloj kombinaciji

Bijela i crna slavna su modna formula, koja izgleda još moćnije “začini” li se upečatljivim detaljima

iako je bijela sinonim za ljeto, obožavam je vidjeti u nekim zimskim kombinacijama, a osobito dobro funkcionira uz crnu. Te kraljice elegancije tvore najbolji mogući kontrast jer su ekstremne, dobro pristaju svima i svatko si od nas može pronaći nešto u toj slavnoj formuli. Bijela košulja i crne hlače ili suknja su čisti klasik - podsjećaju me na neki poslovni sastanak ili važan događaj, iako mogu uz, na primjer, zlatne tenisice dobiti i glamurozni casual moment. Da, fora je ovu odjeću “začiniti” detaljima u bojama. No kad je riječ o CB filmu, ovdje forma, odnosno kroj, ima posebnu moć.

 | Autor: arhiva arhiva Mnogi dizajneri koji se bave supertamnom odjećom eksperimentiraju u oblicima, donose neke sasvim posebne, čarobne, ekstravagantne kreacije koje daju poseban stil, a i na ulici pogled više. To je onaj kaput koji se kopča na pet načina, haljina koja se može nositi i kao tunika, kragna koja ima više lica...

 | Autor: arhiva arhiva Takve se stvari stvarno isplati kupovati: prozvat ću ih “statement” komadima. Nadalje, bijela košulja je jedna od onih koja se također fura na sto načina. Osim, naravno, u business svijetu omiljena je i u androginom - odlične su one megakošulje koje se nose na crne kožnate tajice i “glume” da su iz njegova ormara. Imaju duge manžete i mogu se “začiniti” dugim šalom ili svilenom maramom. Crna uska dolčevita neko mi je vrijeme bila favorit - kad vam dosadi, objesite na nju niz ogrlica ili je ukrasite broševima.

Photo: arhiva

Komentari 0