Moda

Slavni dizajner potpuno iskreno: Moje krpice vas neće usrećiti!

Svojim kreacijama usrećuje slavne dame poput J.Lo, Beyonce i Anne Hathaway, ali sada sam tvrdi kako je to potpuno pogrešno

Gotovo svaka zaljubljenica u modu bar je jednom čula ime Toma Forda, dobitnika nagrade za dizajnera godine.

 

Tom Ford, winner of Designer of the Year at the 2016 #InStyleAwards

Videozapis objavljuje TOM FORD (@tomford)

Zahvaljujući svom poznavanju svijeta mode uspio je u svega dvije godine povećati prodaju Guccijevih komada za impresivnih 90 posto, a nakon što je napustio mjesto kreativnog direktora spomenutog brenda, pokrenuo je i vlastiti modni brend.

 

Women's Autumn/Winter 2016. #TOMFORD #TFAW16

Fotografiju objavljuje TOM FORD (@tomford)

No, na iznenađenje mnogih, sada je priznao da iako se i sam obogatio zahvaljujući svojim haljinama i torbicama koje obožavaju i brojne slavne dame, siguran je kako se sreća ne skriva u skupim krpicama. Kako kaže, do te spoznaje je dođao prije otprilike četiri godine kada je postao tata malenog Alexandrea Johna.

Naime, napuštanje Guccija ostavilo je traga na njegovom životu. Ford se prepustio porocima te je svoje bogatstvo nezaustavljivo trošio na alkohol i drogu, a sinovo rođenje natjeralo ga je da ponovno osjeti kako je to čvrsto stajati na vlastitim nogama.

"Sada sam mnogo bolja osoba. Osjećam se uravnoteženo i svjestan sam samog sebe", priznao je dizajner u intervjuu za Radio Times.

O svom preobraćenju progovorio je i u filmu "Nocturnal Animals" koji se sam producirao i režirao. U njemu govori o konzumerizmu kao najvećoj pošasti modernog društva.

 

Large Tassel Pouch in antique gold metal python. #TOMFORD

Fotografiju objavljuje TOM FORD (@tomford)

"Tijekom svoje karijere pomogao sam u stvaranju potrošačkog svijeta u kojem živimo. Bio sam velik dio toga i trebalo mi je dosta vremena da shvatim neke stvari. Suvremena stvarnost nam govori da je moguće biti sretan, a zapravo nije. Možemo imati sretne trenutke, pa i dane, ali svi ćemo također iskusiti stvari koje će nas rastužiti i uništiti. Sve to ćemo doživjeti nevezano za naše financijsko stanje. Ja ću tijekom života biti nesretan, jednako kao i netko tko nema novca", objasnio je svoje viđenje svijeta Ford te istaknuo kako materijalne stvari nikoga neće učiniti sretnim.

 

The Metallic Printed Croc Cut-Out Heel Pump from the Spring/Summer 2016 Runway. #TOMFORD #TFWSS16

Fotografiju objavljuje TOM FORD (@tomford)

Ipak, mnogi su primijetili ironiju u činjenici da se komadi s njegovim potpisom prodaju po nevjerojatnim cijenama pa ćete tako, ako poželite nositi njegovu torbicu, za to morati izdvojiti oko 3 500 dolara (oko 24 tisuće kuna). Također, ako se odlučite u svoju kozmetičku torbicu pospremiti i sapun s njegovim potpisom, to će vas koštati "skromnih" 250 kuna. No, unatoč tome on tvrdi kako vas ni torbica, ni haljina, ni odijelo, ni sapun s njegovim potpisom neće učiniti sretnim.

Srećom, jer sada bez grižnje savjesti možete u svom novčaniku ostaviti nekoliko desetaka tisuća kuna... 

Photo: Getty Images

Komentari 0