Moda 19. prosinca 2011.

Slatki modni detalji za chic kombinacije

1/14

Torte, kolači, pečene purice i jaja na oko, domino pločice i Lego kocke, ljupki čajnici i šalice - sve to su motivi nakita Playround koji igračke naše mladosti pretvara u neobično prstenje koje ne samo da budi apetit, nego mami svakome osmijeh na lice. Iza razigranog brenda stoji Mirna, studentica marketinga, koja se odaziva na nadimak Playroundica te uživa u oživljavanju uspomena iz djetinjstva.

"Playround je nastao kao logičan nastavak moje ljubavi prema internet kupovini, potrebe za nekim hobijem i želje da konačno počnem nositi prstenje. Prsteni su mi se uvijek činili kao odličan modni dodatak, ali mi se nije sviđala ponuda u dućanima jer su većinom bili ukrašeni cirkonima ili kamenjem koji nisu moja šalica čaja. Volim šarene i neobične modne dodatke, pa me činjenica da sad mogu doslovno imati šalicu čaja na prstu neizmjerno veseli. Ogromna kutija legića koju sam imala u podrumu, a s kojima smo se brat i ja igrali cijelo djetinjstvo samo je ubrzala proces.  | Autor:

Tijekom djetinjstva Mirna se igrala uglavnom s Lego kockama i Barbikama kojima je sama izrađivala haljine. U srednjoj školi je prošla kroz neobičnu modnu fazu tijekom koje je nosila žicu od telefona oko struka kao remen te obljepivala platforme komadima odrezane perike u želji za posjedovanjem dlakavih cipela. Upravo tu je nastala ljubav prema pomalo drukčijim modnim dodacima.

Minijature iz lutkinih kuća

 | Autor: Mirna je započela s izradom nakita u travnju ove godine kad je otvorila fanpage na Facebook-u, a nekoliko mjeseci ranije već je počela razmišljati o vizualnom identitetnu, imenu i mogućem asortimanu brenda. Dio igračaka je imala doma, dok domino kocke nabavlja u trgovinama s igračkama i preko interneta. Najzanimljiviji dio asortimana Playround-a su svakako minijature koje Mirna nabavlja putem interneta na specijaliziranim stranicama za kolekcionare minijatura za lutkinu kuću.

 | Autor: "Budući da prstenje radim od gotovih komada, samo kombiniram menije na tanjure, ne volim se predstavljati kao dizajnerica, već kao osoba koja iz ljubavi lijepi predmet na predmet", kroz smijeh objašnjava Mirna.

U Playround asortimanu nalazi se samo prstenje čije cijene se kreću od 30 do 50 kn, ovisno o modelu, a kupuju ga žene od 15 do 55 godina. Mogu se nabaviti na prodajnim izložbama, na stranicama Krpa.hr i Woohoo.hr te u trgovini Think Pink u Splitu.

"Trudim se voditi računa o godišnjim dobima, pa sam tako prije ljeta imala limited edition prstenje s morskim plodovima, u jesen pazim na jesenske motive i boje (smeđi lonac, vintage sat), a posebno sam ponosna na božićnu mini kolekciju koja obuhvaća motive kao što su snjegović, gingerbread čovječuljci, pečena purica itd. Prsteni s pečenom puricom su rasprodani/rezervirani pola sata nakon što sam objavila slike na Facebook stranici. Za Uskrs ću se raspametiti s jajima koja su već sad dosta zastupljena", objasnila je Mirna.

Nakit za prave gurmane

U asortimanu Playround-a dominiraju slasni i slatki meniji koji kod svakoga bude apetit. I sama Mirna je veliki gurman mada priznaje kako više voli slano nego slatko. No, na svoje prstenje pretežito stavlja torte i kolače jer slatka hrana ipak izgleda slađe na prstenu. Stvara komade koje i sama rado nosi.

"Jedino mi ova hladnoća mrsi planove budući da moram nositi rukavice. Baš sam nedavno pričala s prijateljicom kako moramo dizajnirati rukavice s rupom za prsten kako zimi ne bi bili uskraćeni nošenja tog modnog dodatka", objasnila je Mirna.

Playround sudjelovao je na brojnim prodajnim izložbama poput DA festivala, Dreft Fashion Week Zagreba, Modi sa šlagom i na sajmu u sklopu Vox Feminea. Mirna ističe kako je jedan od ljepših strana upoznavanje novih ljudi, što samih kupaca, što drugih kreativaca. Ne samo da se sklapaju poslovne suradnje nego nastaju i prava prijateljstva.

 | Autor: Trenutno Mirna radi na proširenju te je u suradnji s prijateljicom pokrenula novi projekt, Kragnice, u sklopu kojeg izrađuju kragne i mašne obložene Lego kockama, minijaturama i domino pločicama.

U galeriji pronađite svoju minijaturnu slasticu...

Komentari 0