Moda
1/8

Šešir - trendi i praktičan modni detalj

Šeširi su već neko vrijeme postali poželjan modni detalj koji se uklapa uz sve modne stilove. Ne nose ga više samo muškarci u odijelima nego svi oni koji žele trendi i praktičan detalj koji ljeti štiti od sunca, a zimi grije. Koliko dugo i zbog čega obožava šešire objašnjava Nikica Ivančević, jedan od dizajnera poznatog hrvatskog brenda eNVy room .

 | Autor: Camerapress Camerapress "Nekoć sam često nosio šilterice, no otkako sam otkrio šešire stvari su se promijenile. Nosim ih već jako dugo, sigurno nekih pet godina. No, tek u posljednje dvije godine mogu reći da se taj intenzitet povećao", objasni je Nikica.

A upravo je posljednjih sezona šešir postao neizostavni modni detalj koji ne silazi s modnih pista. Produžili su svoju modnu sezonu te se podjednako nose i na plaži kao trendi zaštita od sunca i zimi kao šlag na kraju dobrog zimskog stylinga. Vodeće svjetske dizajnerske kuće poput Diora, Lanvina, Dsquared2, Dolce&Gabbane i Givenchyja odabrali su upravo šešire kao glavne zimske modne detalje.

Dolce&Gabbana odabrao je klasične modele s kariranim uzorkom koji se nosi opušteno i blago pomaknuto prema zatiljku. Takve modele voli i Nikica.

 | Autor: Camerapress Camerapress "Osim iz trendovskih i estetskih razloga, na koje nisam ni ja imun, šeširi su praktičan dodatak. Kako mi je svaki dan zbog poslovnih obveza iznimno dinamičan te često nemam dovoljno vremena posvetiti se svojoj frizuri, šešir mi je odlična kamuflaža. Imam ih više u ormaru, no najdraži su mi oni ljetni slamnati", naglasio je Nikica.

Ova zima je definitivno vladavina šešira s velikim obodom koji se nose nisko na čelo. Dior, Lanvin i Dsquared2 prednjače u ovom trendu. Ovaj model nose moderni dandy muškarci, a najbolji primjer za to je poznati glumac Johnny Depp kojem su šeširi jedan od zaštitnih znakova. Toliko obožava svoje najdraže modele, da ih nastavlja nositi i kada su već iznošeni, kako na crvenom tepihu tako i u privatnom životu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Najpoznatiji ljubitelj šešira u glazbenom svijetu je američki pop i R&B pjevač i tekstopisac Shaffer Chimere Smith, poznatiji kao Ne-Yo. Ne prođe niti jedan glazbeni nastup da se Ne-Yo ne pojavi sa šeširom, a podjednako često ga nosi i izvan pozornice i crvenog tepiha. Pjevač je najbolji primjer kako se šešir može uklopiti u različite stilove. Dok za nastupe i crveni tepih Ne-Yo bira odijela, u privatnom životu šešire nosi uz pletene veste, majice i casual košulje. Najvažniji je stav!

U galeriji detaljnije pogledajte trendi modele...

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0