Moda

Šešir - savršen jesenski modni dodatak

Život je kao novi šešir. Ne znaš odgovara li ti ako ga samo isprobavaš pred svojim ogledalom, rekla je legendarna glumica Shirley MacLaine, a ako stavite šešir dan će vam biti poseban, tvrdi dizajnerica šešira Margo Nickel, čiji se modeli nose već više od 30 godina. Bilo da imate lošu frizuru ili casual look u klasičnim trapericama i jednostavnoj majici želite začiniti pravim modnim dodatkom, šešir je uvijek dobar izbor.

Okruglom licu najbolje stoje šeširi koji nisu preširokog oboda, te malo viši. Pa tako primjerice isprobajte klasične fedore, a izbjegavajte velike šešire.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Uglato lice treba malo „omekšati“ pa nosite elegantne, zakrivljenih silueta u stilu dvadeseteih. Ovalnom licu stoje baš svi modeli, a onom srcolikog oblika trebaju šeširi koji će vizualno suziti čelo, pa neka im obod bude srednje širok. Emporio Armani i A Detacher predlažu predimenzionirane šešire nalik na cilindre, a Cushnie et Ochs i Lanvin inspirirani su kaubojima. Nešto drugačiji dizajn prikazala je u svojoj kolekciji modna kuća Tibi. Njihovi šeširi izgledaju poput amiških.

 | Autor: Rex Rex

Ženski šeširi kakvi su se nosili dvadesetih godina mogu se pronaći u novim kolekcijama Dsquared2 i Badgley Mischka, a fedore kod ljubitelja klasike Ralpha Laurena i Saint Laurenta. Modele koji nikada ne izlaze iz mode, osim kod ove dvije modne kuće, pronaći ćete i kod Christiana Sirana, Donne Karan i Public Schoola, no Donna Karan predlaže i ekstravagantne šešire ukrašene perjem. Niti high street brendovi poput Manga, Zare i H&M-a ne zaostaju, zato ih isprobavajte bez straha, ali ne samo ispred svog ogledala.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Rex

Komentari 0