Moda 27. rujna 2011.

Seksipilne haljine za odvažne žene

1/32

Martina Felja čije kreacije rado nose američke zvijezde poput Paris Hilton, Kourtney Kardashian, Miley Cyrus i Bai Ling, žene pretvara u seksipilne zavodnice koje obožavaju kratke večernje haljine u duhu crvenog tepiha. Za nadolazeći Dove Fashion.hr Martina Felja priprema čak dvije revije, a ubrzo otvara i vlastiti showroom u centru Zagreba.

Martina proljeće i ljeto 2012. vidi u duhu modnih pirata. Filmovi "Pirati s Kariba" dizajnerici su poslužili kao inspiracija, a svoje modno osviještene pirate povezala je s udrugom Sea Shepherd koja se zalaže za zaštitu oceana i njegovih ugroženih vrsta. Na pisti možemo očekivati modnog Jack Sparrowa. Osim revije za vlastiti brend, Martina Felja također izrađuje i kolekciju za stvarne žene u sklopu Dove projekta.

 | Autor: "Za ovu sezonu revija se zove "Nas dvije" gdje sam radila s poznatim mama i kćerkama, prijateljicama i poslovnim kolegicama. Pratila sam filozofiju Dovea, bazirajući kreacije na jednostavnosti, čistoći, eleganciji, nosivim modelima za stvarne žene. Prevladavaju Dove boje, bijela i plava s prljavo rozom i bež. Na pisti možemo očekivati Nevenu Rendeli i Editu Misirić s njihovim majkama, Danijelu i Ellu Dvornik, Antoniju Stupar Jurkin, Antoniju Mandić i mnoge druge poznate Hrvatice", objasnila je Martina.

Nakon četiri sezone na Cro a porteru, Martina Felja prelazi na Dove Fashion.hr gdje je do sada prikazala dvije kolekcije te predstavila i svoje viđenje cruise odjeće za 2012. u Bolu na Braču.

"Moj posao je moja opsesija!"

 | Autor: Martina Felja je od mladih dana usko povezana s odjećom i modom. Nakon završene srednje škole za tekstil, kožu i dizajn, upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet gdje završava smjer dizajn tekstila. U početku je htjela raditi u kazalištu, no preseljenjem u Italiju započinje 2004. rad na vlastitom brendu.

 | Autor: "Isprva sam započela s izradom nakita i majica za druge brendove u Bologni. Kako je posao krenuo odlično, ubrzo sam počela raditi za vlastiti brend te prezentirati svoj rad na brojnim talijanskim sajmovima. Prijavila sam se na natječaj Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu koji promovira rad mladih dizajnera na crvenom tepihu te su ubrzo moje haljine osvanule na poznatim Amerikankama", objasnila je Martina Felja.

Dizajnerica naglašava kako je svoj hobi i veliku ljubav pretvorila u posao koji, kroz smijeh, objašnjava često graniči s opsesijom. On je u isto vrijeme njena zabava, hobi i ono od čega živi. Danas dizajnerica prodaje svoje kreacije u Hrvatskoj, Italiji, Americi, Libanonu, Egiptu i Dubaiju. Martina Felja je poznata po svojim večernjim haljinama čije cijene se kreću između 1500 do 3900 kn.

Stalna adresa u Italiji, izleti u Hrvatsku

 | Autor: Dizajnerica je zbog ljubavi krajem 2003. napustila Hrvatsku te se preselila u Ferraru gdje živi s mužem. Unatoč tomu, svaki mjesec posjećuje Zagreb, što zbog posla što zbog obitelji i prijatelja. Naglašava kako joj u poslu svakako pomaže stalna adresa u Italiji.

"Bolji su uvjeti proizvodnje i nabavke materijala. Postoji mnogo više sajmova za prezentiranje, a Talijanski institut za vanjsku trgovinu je uistinu jak i dobro radi", naglasila je dizajnerica.

U radu je samokritična, no smatra da najbolja kritika dolazi od samih kupaca. Za dizajnericu je najvažnije da njeni komadi pronađu svog kupca. Kolekcije nikomu ne prikazuje prije same revije jer ne želi da itko utječe na njen radi. Unatoč godinama rada, trema i panika je i dalje prisutna par dana prije revije. Martina naglašava kako je svaka revija popraćena entuzijazmom.

Martina Felja je punom parom krenula u novu modnu sezonu. Osim predstavljanja nove kolekcije za vlastiti brend te kreacija za hvaljeni Dove projekt, dizajnerica krajem listopada planira i otvaranje svog prvog showrooma u Preradovićevoj 9 u centru Zagreba. Tako će napokon sve zaljubljenice u njene seksipilne kreacije imati svoju stalnu shopping destinaciju.

U galeriji detaljnije pogledajte Martinine kreacije...

Komentari 0