Moda 17. veljače 2016.

Pravi Carrie i Stanford upoznali su se 20 godina prije Seksa i grada

themoviedb.org.

Tko su privatno najpoznatiji gay likovi iz kultnog Seksa i grada? Stanford je najbolji pokeraš među holivudskim zvijezdama dok je Anthony inspiraciju za stand-up nastupe često nalazio u svojoj obitelji

Jedan od najodanijih Carrienih prijatelja je Stanford Blatch. Uvijek je tu kad joj treba pametan savjet ili kad joj netko otkaže spoj. Kao i Carrie i on ima ljubavnih problema s muškarcima i potpuno razumije njezine dvojbe. Napokon se skrasio s Marcusom i prestao biti samac. To je biografija uloge koju je u “Seksu i gradu” igrao William Garson. Rođen je u New Jerseyju i počeo je glumiti još kao 13-godišnjak u Actor’s Institute u New Yorku. No kad je došao trenutak da odluči što će biti u životu, nije bio siguran želi li riskirati s glumom, pa je istodobno upisao studij psihologije i dramu na prestižnom Yaleu. Prvi put je otišao na audiciju tek 1986. godine i odmah dobio pet ponuda za razne TV serije, među kojima i “Family Ties” i “Cheers”. Već ‘90-ih ponude su došle i od producenata serije “Prijatelji”, “Ally McBeal”, a najveći uspjeh definitivno je uloga Carriena gay-prijatelja u seriji “Seks i grad”.

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

No malo je poznato da su Garson i Sarah Jessica Parker bliski prijatelji i u stvarnom životu. Sprijateljili su se čak 20 godina prije no što su dobili uloge u “Seksu i gradu”. “Pa ta kemija pred kamerom je zapravo samo nastavak našeg druženja privatno. Mislim da nikad ne bih tako odigrao ovu ulogu da se ne poznamo 20 godina”, rekao je jednom Garson o ulozi koja ga je iz vječno talentiranog glumca pretvorila napokon u glumačku zvijezdu. Punašan, ćelav i s naočalama, na ulici je sasvim neupadljiv i definitivno odskače od glamuroznih glumačkih zvijezda. Ali on je zbog toga više nego zadovoljan: "Pa ne mogu svi izgledati kao Brad Pitt. Baš zato što sam takav dobivam uloge uz koje se publika lako veže. U svijetu tisuće izgledaju kao ja, pa gledatelji imaju osjećaj da živim baš do njihovih vrata. I na to sam ponosan.” Osim glume Garson je odličan igrač pokera, a na natjecanju Slavnih pokeraša 2003. godine bio je nepobjediv pa je zaradio i nadimak Zli Willie. No 2008. godine priznao je da je oduvijek sanjao da se oženi i ima veliku obitelj, ali mu to nije pošlo za rukom. “Ono što doista želim jest biti otac. No kad sam vidio da mi se ta želja neće ispuniti, pokrenuo sam zahtjev za usvajanje i krenuo na tečaj roditeljstva. U domu za nezbrinutu djecu u Los Angelesu odmah sam spazio 7-godišnjeg klinca kako balansira na rubu ograde i rekao sam - to je moj sin!”

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

Proces usvajanja završio je 2010. godine i od tad su Willie i Nathan nerazdvojni. Jedino čega se Willie već sad pomalo plaši je trenutak kad će njegov sin odrasti i postati samostalan: ”Znam da će jednog dana doći i taj trenutak. Ali takav je život!” a Nathan ga je odmah utješio: "Bez brige, tata, nikad neću biti toliko daleko da te ne bih posjetio, samo da te zagrlim i dam ti pusu.” Baš zato što sam takav, dobivam uloge uz koje se publika lako veže. U svijetu tisuće izgledaju kao ja, pa gledatelji imaju osjećaj da živim do njihovih vrata, kaže Garsons o svojoj ulozi punašnog i ćelavog Stanforda I Garsonov nešto stariji kolega Mario Cantone također ima vrlo neobičan život.

 | Autor: themoviedb.org themoviedb.org

U seriji glumi homoseksualca bez dlake na jeziku, Anthonyja Marentina, koji je Charlottin glavni modni savjetnik otkad joj je na prvom spoju odabrao haljinu koja joj je savršeno pristajala. Njezin je đavolji odvjetnik i stalno je nagovara da izlazi i traži srodnu dušu. Zauzvrat Charlotte je Anthonyju organizirala susret sa Stanfordom ali među njima dvojicom nije bilo kemije. Njegov kolega Mario Cantone slično je kao u seriji, i u privatnom životu dugo čekao prije no što je stao pred matičara. Rođen je 9. prosinca 1959. godine u Massachusettsu. Kad su mu bile dvije godine, otac se s obitelji preselio u Stoneham kako bi majku odvojio od njezinih rođaka koji su bili zaluđeni klađenjem. “Ona je doista bila patološki kockar. Umrla je kad mi je bila 21 godina”, rekao je jednom. Profesionalnu karijeru počeo je 1988. kad je dobio ulogu u dječjem televizijskom showu koji je vodio pet godina. A onda je počeo nastupati kao stand-up komičar i u tome se pokazao iznimno uspješnim jer je inspiraciju za humor nalazio u vlastitoj obitelji talijanskih korijena. Na Broadwayu je debitirao 1995. u predstavi “Love! Valour! Compassion!” koja je nagrađena nagradom Tony. Nakon toga počeo je pisati i vlastite dramske tekstove za predstave u kojima je nastupao na Broadwayu. Proslavila ga je uloga Anthonyja Marentina u “Seksu i gradu”. U listopadu 2011. godine sredio se i privatno. Nakon 20 godina veze vjenčao se sa svojim partnerom Jerryjem Dixonom, glazbenim ravnateljem u kazalištu. Svoju odluku da legalizira dugogodišnju vezu objasnio jer riječima:

- Vjenčao sam se iz istih razloga kao i drugi ljudi. Sad smo stariji, ozbiljniji, a i zajedno smo već dva desetljeća. I nakon toliko godina ja jako volim jer je Jerry doista dobar čovjek. Sarah Jessica Parker i Willie Garsons, koji u seriji glumi njezina najboljeg prijatelja Stanforda, poznavali su se 20 godina prije nego što su se zajedno našli na setu ‘Seksa i grada’. Pa je ta kemija pred kamerom zapravo samo nastavak našeg druženja privatno, kažu glumci. Glumac Mario Cantone na snimanju se sprijateljio s glumicom Kristin Davis, zbog čega su njihove zajedničke scene naivne bogatašice i njezina gay prijatelja savjetnika bile omiljene.

Komentari 0