Moda
1/42

Satenske haljine osvojile modne piste

Peplum, retro haljine te naglašene i ukrašene kragne vodeći su motivi druge večeri Cro A Portera na kojoj su revije predstavili Linea Exclusive, Anamarija Asanović, Monika Sablić i Borna&Fils. Neobična i zanimljiva večer na hrvatskoj modnoj sceni.

Linea Exclusive

Popularni hrvatski brend poznat je po svojim večernjim haljinama, a stalna je adresa brojnih žena koje traže kreaciju za posebne prigode. Svojim haljinama Linea je ostala dosljedna i za ovu jesen/zimu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Prema hit detalju sezone, peplumu, nije ostala imuna ni Linea, koja ga je predstavila na brojnim haljinama. Kolorit je taman, a sastoji se od vodeće crne, sive i pokojeg detalja i komada u mračnoj crvenoj boji.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Dio kolekcije bio je rezerviran za duge zimske kapute koji vješto spajaju military trend i vječnu ženstvenost. Oni su predstavljali dobrodošlo osvježenje - navikli smo na revijama Linee gledati pretežito večernje haljine. Nadamo se da će Linea i u budućnosti nastaviti stvarati komade za svaki dan.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell U početku revije modeli su stavljali naglasak na ženstvenost i profinjenost, no svakim novim izlazom žena je postala izazovnija i mamila je poglede dubim izrezima na brojnim mjestima. To dodatno naglašava prozirni materijal. Postavlja se pitanje je li Linea žena za novu sezonu ženstvena i polaže naglasak na eleganciju ili ipak voli pokazati svoje atribute. U želji da ponude raznoliku kolekciju, od večernjih haljine do kaputa za svaki dan, Linea je izgubila konzistentnost i čvrstoću koja je potrebna za zaokruženu kolekciju.

Anamarija Asanović

Mlada dizajnerica s druge pak strane u svojim kolekcijama pretežito nudi svakodnevne komade u kojima dominiraju hlače, košulje i lepršave haljine. Anamarija nastavlja u retro duhu idući ovaj put do skoro samog kraja.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Retro uzorci, koji se međusobno miješaju, široke haljine, pidžama odijela i skinny hlače čine okosnicu šarene kolekcije u kojoj dominiraju boje i neonski detalji.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Dizajneri trebaju pratiti svjetske trendove, to je neosporna činjenica. Netko tomu pridaje veću pozornost, a netko prigrli tek pokoji trend i uklopi ga u svoj kreativni pečat. U tome nema ništa loše, ako se naravno vješto ukomponira. Anamarija od samog početka rado u svoje kolekcije uvrštava vodeće trendove, no ona to čini nespretno i doslovno. Zbog toga dizajnerica ne uspijeva stvoriti i na koncu predstaviti vlastiti stil - najvažnija stavka za krajnjeg kupca.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Pojedini predstavljeni modeli na manekenkama zbog krivo postavljenih šavova nisu funkcionirali. Njena konstrukcija širi pojedine dijelove ženskog tijela, poput ramena, struka i bokova. A niti jedna žena ne želi haljinu koja će joj dodati pokoji kilogram. Ovaj put Anamarija Asanović je pokazala početničke greške koje se mogu opravdati debitantima. Nažalost, znamo da dizajnerica nije početnica, barem kad je broj predstavljenih kolekcija u pitanju.

Monika Sablić

Uslijedila je ženstvena kolekcija inspirirana francuskim chicom u kojoj je, također, dominirala istaknuta kragna. Monika je reviju otvorila pokojim modelom širokih satenskih hlača, no na koncu kolekcija je posvećena jednom te istom modelu haljine.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Slatke, ženstvene i chic haljine same po sebi nisu problem. Riječ je o modelu kojeg vole i nose brojne žene. S istaknutim strukom i elegantnim pufom ne može se pogriješiti. No, problem je u tome što se kolekcija sastoji od istog modela haljine. Pojedine kreacije razlikuju se tek po materijalu, dužini rukava i kragni.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kako Monika ne bi zatvorila reviju s još jednom istom haljinu u nizu, na pistu je poslala dugu suknju od tila i elegantnu bluzu. Mnogo tila često izaziva wow efekt koji je u ovom slučaju s prvim koracima defilea brzo zaboravljen.

Borna&Fils

Revije Borne Rajić izazivaju veliku pozornost. Upadljive, šarene i neobične ne mogu proći nezamijećeno. Ona svoje kolekcije uvijek gura do samih krajnosti. Dok pojedinci smatraju kako je pravo osvježenje na modnoj sceni, drugi misle da ona na toj istoj nema što raditi. Činjenica ostaje da se oko njenih revija lome koplja. Rijetko tko ostaje ravnodušan.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell I ovaj put Borna je igrala na kartu "modnog šoka". Pistom je prodefilirala cijela paleta satenskih kreacija koje su vrištale jarkim i upadljivim bojama, a sladoled je bio vodeći detalj. Kao i do sad, Borna nije štedjela - bilo da je riječ o uzorku stolnjaka ili šarenim bojama - njene kolekcije sve su samo ne decentne i elegantne.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Moglo bi se reći da je to i jedina njena stilska karakteristika. Naime, brend Borna&Fils po ničemu nije prepoznatljiv osim po pretjerivanju u uzorcima i bojama. Doza ne postoji, stilska harmonija je zanemarena, a konačni rezultat šokira gledatelje.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Prikladne i uklopljene frizure, šminka i prezentacija su ukras svake kolekcije. No, koliko god ukras bio primamljiv i lijep, on nikad ne može prekriti sadržaj paketa. Lajtmotiv revije Borna&Fils je sladoled, a upravo takva je i njena nova kolekcija. U velikoj i nagloj dozi ova slastica izaziva brain freeze. Srećom, brzo se otapa.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije hrvatskih dizajnera...

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0