Moda 15. svibnja 2014.

Sandra Lončarić Tankosić: "Zaželim, pustim i čekam!"

Davor Puklavec/Pixsell.

Sandru Lončarić Tankosić trenutno se nalazi u vrlo aktivnom profesionalnom periodu. Gledatelji širom zemlje je mogu gledati u televizijskoj seriji Zora Dubrovačka, dok je osiječka kazališna publika može vidjeti u ulozi Ane Karenjine koja je nedavno postavljena u Osječkom HNK-u. Ova lijepa i talentirana glumica otkrila nam je kako se pripremala za veoma zahtjevnu ulogu Ane Karenjine te ponešto o modi, putovanjima ali i životu na relaciji Osijek-Zagreb.

Od nedavno je na repertoaru HNK Osijek Ana Karenjina u kojoj igrate glavnu ulogu. Je li Karenjina uloga koje ste priželjkivali tijekom dosadašnje karijere?

Ana Karenjina je veliki glumački izazov, ali ne mogu reći da sam ju cijelu karijeru priželjkivala. Inače u životu smatram da ću ono što me sljeduje ionako dobiti i ne gajim velika očekivanja.. Možda se time ograđujem od mogućih razočarenja. Naravno da imam puno želja, ali naučila sam biti strpljiv. Zaželim, pustim i čekam…

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Pročitala sam u jednom vašem intervjuu izjavu da glumci moraju imati buran život da bi mogli uvjerljivo odigrati različite uloge. Je li ta rečenica izvučena iz konteksta ili zaista tako mislite?

Smatram da svaki čovjek koji je imao buran život pun iskustava posjeduje životnu inteligenciju i da je dobar učitelj drugima. Ako je riječ o glumcu apsolutno uvjerljivije može prenijeti stanje i emociju lika koji tumači.

Kako ste se pripremali za ulogu Karenjine? Napravljeno je nekoliko ekranizacija tog romana a i igrana je i u raznim kazalištima. Postoji li predstava koju ste ranije gledali ili verzija filma koji vam je posebno draga?

Bilo je zanimljivo istraživati što se dogodi kada napustimo određeni životni koncept, a zatim se novi, zbog kojeg smo stari napustili, izjalovi. Upravo zbog toga što je napravljeno nekoliko ekranizacija nisam željela pogledati niti jednu  jer  želim iz sebe shvatiti taj lik i predstaviti ga publici kako ga ja vidim i doživljavam.Gledala sam ranije nekoliko ekranizacija, čitala sam roman tri puta i svaki puta ga drugačije doživjela, a ovaj zadnji put najtočnije i najintenzivnije…možda zbog godina i zrelosti.

Izjavili ste da su vam nominacije same po sebi već veliko priznanje za rad ali tijekom karijere dobili ste Nagradu hrvatskog glumišta ali i Zlatnu Arenu. Koliko vam zapravo znače nagrade?

Nominacija je priznanje jer si izdvojen među velikim brojem kvalitetnih glumaca, a kada dobiješ nagradu to je potvrda da si na dobrom putu. Pravi umjetnik ne radi za nagrade i priznanja, već za svoje kreacije, ideje… Svaki put kada sam dobila nagradu osjećala sam se posebno, sretno, zadovoljno, ali one su mi bile samo poticaj da idem dalje.

Koje su vam najdraže kazališne uloge? Koje biste izdvojili kao vama posebno značajne iz nekog razloga?

Najdraže su one prve u kazalištu i na filmu, ali i one zadnje…Trenutno mi je najdraža Ana Karenjina jer je zanimljiva kao lik, tek je premijera izašla i nisam je se dovoljno naigrala.

 | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL Kako podnosite život na relaciji Osijek-Zagreb?

To mi je postalo normalno i volim tu dinamiku u životu

Da možete birati gdje biste voljeli živjeti? Možda u nekom gradu izvan granica Hrvatske?

Negdje gdje je toplo, uz more, sa predivnom prirodom, gdje je zanimljivo, gdje sam okružena zadovoljnim i sretnim ljudima…

Putujete li često? Volite li putovati?

Često putujem i volim to, bez obzira radilo se to o Londonu, Amsterdamu, izletima u Mađarsku, putovanja našom obalom…Volim te promijene ambijenta, upoznavanje s drugim kulturama i ljudima

 | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Davor Javorovic/PIXSELL Koja vam je destinacija ostala u najljepšem sjećanju?

Posebno mi je drago putovanje bilo u Kijev i Lavov. Putovali smo autom kroz Ukrajinu do Osijeka. Bio je to pravi „road-trip“na ukrajinski način. Bilo je odlično.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell Udati ste za sportaša i volite se baviti sportom. Kojim sportovima se bavite u slobodno vrijeme?

Kako kad…nogomet i rukomet sa sinom u stanu ili na igralištu, vožnja biciklom, trčanje…

Volite li modu? Njegujete li neki poseban stil odijevanja?

Modu pratim umjereno, volim vidjeti nove trendove, a moj svakodnevni stil je sportska elegancija. Kada su u pitanju izlasci volim obući haljinu.

Imate li neke kreatore koje volite?

Volim različitost pa tako i preferiram različite kreatore.

Što biste ponijeli sa sobom na pusti otok?

Kad bih mogla birati povela bih sa sobom ljude koje volim i organizirali bi si super odmor i zabavu i otok više ne bi bio pust….

Kako zamišljate idealan odmor?

Negdje na moru i suncu, okružena prekrasnom prirodom, kupajući se, sunčajući se, čitajući dobre knjige, ispijajući koktele…

Komentari 0