Moda
retro nakit

Retro nakit nikada nije bio pristupačniji, a zaista nije ni izgledao poželjnije

  • Nakit iz davnih sedamdesetih vraća se u velikom stilu
  • Razigrane perlice, nizovi ogrlica i upadljivi prstenovi dominirat će ljetnom modom
  • Uz vintage komade, odlične detalje možeš pronaći u ponudi high street trgovina

Ljeti svoj minimalistički nakit mijenjamo za retro trend  koja nas pomalo baca u nostalgiju i donosi boho vibracije. Već niz godina minimalistički je nakit postao must have. Tanki lančići, uski prstenovi ili nježne naušnice idu uz svaki outfit, ali ponekad bismo mogli poželjeti malo više glamura, malo više drame ili samo malo više sjaja. Najnoviji trend nakita savršen je za takve prilike. Doduše, on nije tako nov. Ljeti mijenjamo minimalistički nakit za modne dodatke iz 70-ih!

Upadljivi prstenovi

retro nakit | Autor: Instagram@monikh Instagram@monikh

Savršen način za kombiniranje jednostavnih, laganih dodataka s novim retro trendom su upadljivi i pomalo zdepasti prstenovi. Krupni prstenovi u srebru ili zlatu izgledaju posebno moćno uz tanje prstenje ili narukvice i pružaju uzbudljiv odmak od klasike u stilu. Uz razne mogućnosti slaganja, nakit možeš oblikovati kao pravi statement komad ili suzdržanije elegantnije kombinacije.

bijele traperice Možda vas zanima Traperice ljeti? Apsolutno, pogotovo bijele, a evo kako ih kombinirati! Rubrika Moda Moda

retro nakit | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: H&M (39,90 kn), Thomas Sabo (399 eura), Orelia, Zalando (156,00 kn)

Drago kamenje

retro nakit | Autor: Instagram@luisateresa Instagram@luisateresa

Šareno drago kamenje na prstenju, ogrlici ili naušnicama svakom looku daje razigranu hipijevsku estetiku i podsjeća na mistične kristale iscjeljivanja. Živahni i razigrani, ovi šareni dodaci privlače poglede uz svaku modnu kombinaciju. Ovakve retro komade možeš pronaći na brojnim buvljacima, ali i u ponudi high street trgovina!

retro nakit | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: naušnice Coach (559,00 kn), naušnice H&M (265,90 kn), prsten Zara (129,90 kn)

Ogrlice s privjeskom

retro nakit | Autor: Instagram@vanellimelli Instagram@vanellimelli

Od slatkih oblika srca do pomalo apstraktnih oblika i figura, privjesci na ogrlicama ove su godine jednako popularni kao i davne 1970. Ovaj tip nakita obožavaju sve generacije, ali i ljubiteljice minimalističkog stila jer se zaista lijepo slaže s tankim i decentnim lančićima. Kombinacija dugog lanca s privjeskom i ogrlice s tankim lančićem izgledaju vrlo elegantno i damski.

retro nakit | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Mango (99,90 kn), set od 4 ogrlice Stradivarius (69,90 kn), Zara (99,90 kn)

XXL naušnice

retro nakit | Autor: Instagram@squidinkidink Instagram@squidinkidink

Velike ring naušnice su bile simbol slobode i ženstvenosti u 70-ima, a to su ostale i danas.  Volimo taj moderan i ležeran štih koji ove velike naušnice pružaju, a danas su modeli dostupni u debelim, tankim, strukturiranim ili XXL verzijama. Opcija za svaki ukus!

retro nakit | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: COS (29 eura), Orelia (279,00 kn), Mango (99,90 kn)

Šarene perlice

retro nakit | Autor: Instagram@moreparmesan Instagram@moreparmesan

Šarene niti perlica u kombinaciji s biserima ljeti krase vratove i zapešća u DIY stilu. Za ljubiteljice jednostavnijih kombinacija kojima je to previše boja, idealni su modeli ogrlica i narukvica s mješavinom zlatnih ili bijelih bisera. Lepršava ljetna haljina, torba s resama i pravi hipi look je spreman za ljetne večeri!

retro nakit | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Mango (149,90 kn), H&M (67,90 kn), narukvica Zara (99,90 kn)

estettika baka na moru Možda vas zanima Bakica ide na more! Ne, nije naslov novog filmskog hita, već estetika koja je zavladala Instagramom Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@monikh

Komentari 0