Moda 14. lipnja 2013.

Razigrane kombinacije za veselo ljeto

Borna Filić/Pixsell.
1/46

Druga večer Perwoll Fashion.hr Cruisea napokon je ugostila hrvatski i strani dizajn prezentirajući četiri revije. Na pisti smo mogli vidjeti seksipil, poslovnu eleganciju, ali i vesele i razigrane kombinacije kao stvorene za vruće ljetne dane.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Martina Felja

Čast otvaranja prve večeri pripala je hrvatskoj dizajnerici Martini Felji. Cruise kolekcije su kao stvorene za njenu estetiku u kojoj prevladava seksipil i zavodljivost, a u prvi plan se stavljaju ženski atributi. S tim je udarno i otvorila reviju – kupaći kostimi koji na prvu ostavljaju efekt gole kože malo toga prepuštaju mašti.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Crni geometrijski dijelovi prikrivaju samo ono nužno, dok prozirni materijal boje kože sve to drži na okupu. Komadi su izazvali reakciju gledatelja, no postavlja se pitanje tko i gdje bi odjenuo tako provokativne komade.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Ostatak kolekcije posvećen je pitkim haljinama, od kojih se ističu bijeli modeli s printom kojeg je Martina sama dizajnirala. Kraj kolekcije posvećen je večernjim dugim haljinama s izrezom ispod rebara koji na pojedinim modelima i nisu najlaskaviji izbor za žensku siluetu. No, sve u svemu, Martinina cruise kolekcija ponudila je sve potrebne komade koji mogu zatrebati ženi koja voli isticati svoj seksipil i na godišnjem odmoru.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Zona 45: Jelena Stefanović

Kolekcija gosta iz susjedne Srbije, dizajnerice Jelene Stefanović, ubraja se među najbolje prikazane tijekom druge večeri. Jelena je ponudila poslovnu eleganciju, profinjenu žensku siluetu i pomalo glamurozne materijale koji zbog krojeva funkcioniraju i tijekom dana.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Školski točno poigravanje s asimetrijom unijelo je razigranost u pomalo stroge krojeve, a „klasičan“ i neutralan kolorit osvježen je kobalt plavom bojom. Kolekcija  priča kompaktnu i zanimljivu priču koja plijeni pozornost svojom jednostavnošću s detaljima koji podižu kreacije na višu razinu i davaju im onaj potreban twist.

Možda su pojedini komadi strogi za naše poimanje cruise kolekcija, no njihova nosivost, multifunkcionalnost i međusobno kombiniranje, čini ovu kolekciju pravim izborom za žene koje vole dobru staru klasiku u modernoj interpretaciji.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Antonia Jakšić

Najslabija karika prve večeri bila je mlada Antonia koja nije predstavila lošu kolekciju, no njeni komadi jednostavno nisu ostavili upečatljiv dojam. Na pisti smo mogli vidjeti uistinu par zanimljivih komada, a to se posebno odnosi na haljinu/dimije, a najbolji komad definitivno je ostavljen za kraj.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Upravo u njemu vidi se onaj potreban dizajnerski zaokret kojeg volimo i želimo gledati na modnim pistama. Jednostavne haljine, koje se razlikuju od prosječne ponude u trgovinama highstreet brendova tek po prozirnoj kukuljici, nisu dovoljan razlog da izdvojimo više novaca i kupimo upravo njih. No, zadnji predstavljen model upravo je ono što je dizajnerici potreban – nježan, lepršav, izazovan, no ipak elegantan komad stvoren je za opuštena ljetna druženja.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell BiteMyStyle by Zoran Aragović

U veselom i razigranom tonu završila je druga večer Perwoll Fashion.hr Cruisea. Prvo pojavljivanje na ovoj modnoj platformi i prva cruise kolekcija nije utjecala na Zoranu samouvjerenost kojom je dizajner prštio na modnoj pisti.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Za razliku od Jelene, Zoran je ponudio posve drukčiju cruise priču s kojom je osvojio sve one ljubiteljice razigranih kombinacija koje se ne boje privlačiti pozornost na sebe bojama, uzorcima i razigranim djevojačkim krojevima.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Svoju priču uspješno je nadogradio izvrsnim kupaćim kostimima koji zrače posebnošću i nameću se kao must have ovog ljeta. Dizajner se poigrava stilovima – kombinira razigrane krojeve i nježne točkice s detaljima poput šiljaka koji kreacijama pružaju drsku i pomalo divlju notu. Kombiniranje točkica, prugica i motiva ribica možda na prvu djeluje pretjerano, no Zoran jednostavno zna kako iznijeti takve komade i stvoriti kompaktnu cjelinu. Možda na pojedinim modelima fitting nije bio besprijekoran, no oni komadi koji jesu, na djevojkama su stajali poput druge kože. Sve u svemu prva cruise kolekcija ispunila je sva očekivanja i nadamo se da ćemo Zorana opet redovito gledati na modnim pistama.

U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na drugoj večeri Perwoll Fashion.hr Cruisea...

Kako je bilo u backstageu i na modnoj pisti tijekom druge večeri, provjerite ovdje.

Komentari 0