Moda 21. studenoga 2012.

Raskošne ogrlice za upečatljiv styling

Željana Matošić photography.
1/16

TT modni dodaci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Bogato ukrašeni, detaljno izrađeni, raskošni i s etno elementima – to je nakit koji se nosi sa stavom.

 | Autor: Oblak Photography Oblak Photography

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Iza ovog upečatljivog nakita krije se Tanja Topolovec, koja sebe prije svega opisuje kao vizualnu umjetnicu. Brendu TT posvetila se ozbiljnije prije otprilike godinu dana, a u samo kratkom vremenu izazvala je mnogo pozornosti.

Svaki komad nakita je umjetničko djelo

Njen nakit zaobilazi modne trendove. Svaki komad malo je umjetničko djelo koji pozornost plijeni svojom egzotikom.

„Roditelji mi nisu nikada htjeli izdvojiti baš previše novaca za kupovinu igračaka. Prvi put kad sam otišla igrati se Barbikama kod prijateljice osjećala sam se posramljeno jer sam imala najlošiju i najružniju lutku. Zapravo to niti nije bila Barbie već jeftina kopija. Znala sam da nema šanse da nagovorim roditelje da mi kupe pravu Barbie lutku pa sam odlučila napraviti rekonstrukciju lutke kako god znam i umijem. Nakon toga je moja Barbika bila najljepša i jedina takva – unikatna. Mislim da sam tad osjetila snagu da mogu realizirati to što zamislim“, objasnila je Tanja.

 | Autor: Oblak Photography Oblak Photography Materijale bira po dostupnosti. Trenutačno koristi različite materijale, poput perlica, kristala i poludragog kamenja, satove, metalne dijelove raznog porijekla. Kožu reciklira, a krzno je umjetno i životinjskog podrijetla, no Tanja ga nabavlja iz druge ili treće ruke.

„Volim materijale nabavljati po buvljacima jer su situacije i stvari na koje tamo naiđeš inspirativni i nepredvidivi, ne volim dućane i oni me uopće ne nadahnjuju“, istaknula je Tanja.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Osim u materijalu, inspiraciju pronalazi uvijek i bilo gdje. Pri izradi nakita ponekad skicira pojedini model, a u mislima prolazi korak po korak proces izrade kako bi ispitala je li moguće ideju realizirati u stvarnosti. No, tehnički dio izrade zna ju ponekad odvesti u nekom posve drugom smjeru.

„Dugo sam razmišljala i od pritiska da naziv brenda mora biti nešto super i što će mi se uvijek svidjeti, napravila sam paniku i shvatila da je to nemoguće. TT je bilo najbezbolnije i najlogičnije rješenje“, objasnila je Tanja.

Prevladavaju ogrlice

U asortimanu TT nakita trenutno se nalaze pretežito ogrlice, no Tanja se ne voli ograničavati tako da će se pri proširenju ponude voditi svojim nadahnućem. Cijene njenog nakita kreću se od 300 kn pa nadalje, ovisno o veličinu, materijalu i vremenu kojeg dizajnerica uloži u pojedini komad. A njeni najupečatljiviji komadi zahtijevaju detaljnu izradu i mnogo truda. No, upravo to čini Tanjin nakit tako posebnim.

 | Autor: Zvonimir Ferina Zvonimir Ferina „Osobe koje kupuju moj nakit su razigrane, vole eksperimentirati i maštovite su“, naglasila je Tanja.

Privatno dizajnerica voli nositi svoj nakit, no niti jedan komad se na njoj ne zadrži dugo. Naime, najviše uživa u nečem novom i drukčijem.

 | Autor: Željana Matošić photography Željana Matošić photography Trenutno se na nakit može kupiti putem službene stranice, Facebook stranice, u Sheriff&Cherryju u Rovinju te uskoro i u Zagrebu.

U galeriji detaljnije pogledajte TT nakit...

Komentari 0