Moda
1/11

Raskošan nakit za nadolazeće blagdane

Velika sam ljubiteljica nakita, posebno ogrlica. Kraj godine mi je omiljeno vrijeme za nakit. Zašto? Prosinac je jedan od divnijih mjeseca u godini. Kada sve postane ogoljeno, velegrad osim pahulja snijega, ukrase i lampice te božićni ukrasi. Pa tako ogoljene grane i grad dobiju biserno sedefaste tonove. Pahulje se presijavaju nad noćnim svijetlima i pružaju najveću raskoš.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Kao i u proljeće, ljeto,  jesen i zima nas inspirira svojim čarima. Na sebe poželim staviti sav taj glamur, a prve pahulje snijega nanizati na silk i staviti oko vrata. Neoštrine od svijetla, koje se spajaju s golim krošnjama drveća, nakon par kuhanih vina s prijateljicama, također poželim pretvoriti u nakit.

Rijetko tko nije zakopčan u svom kaputu do grla, omotan šalovima, kapama, rukavicama  – i tu nastupa nakit kako bi nas učinio glamuroznima u svakoj situaciji.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Glamurozni modni dodaci

Ovog prosinca iz svojih kutija za nakit izvadit ću samo one najraskošnije i najglamuroznije primjerke. Omiljene će mi biti statement ogrlice: perle, biseri, dragulji, zakovice, šljokice! Oh da! Sve to skupa u kompletu na ogrlici - oh da na kvadrat! Kombinirat ću ih vrlo opušteno, stavljati ću ih uvijek i gotovo svugdje.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Ovratnik kaputa će na svakom izlasku dobiti novu ogrlicu, kako mi ne bi postao dosadan – dugačka je zima, kaputa je malo, a ogrlica i ideja puna kutija.

Veliki dragulji oko vrata krasit će sve ovratnike mojih košulja i veste. Nosit ću ih na suknje, haljine te basic kombinacije. Svoje pletivo ukrasit ću pletenim narukvicama prepunim zakovica,  bisera i privjesaka. Vješto sam ih iz ljetne garderobe preselila u zimske zagasite, pastelne i tamne tonove. Nekoliko narukvica iskombiniranih sa satom daju poseban štih. Najdraže francuske kape ukrasit ću velikim broševima ili pak dugačkim visećim naušnicama.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Ovratnici – najdraži zimski dodatak

Ipak najdraži od svih detalja i ove zime će mi biti ovratnici, nosit ću ih na apsolutno sve. A birat ću samo najbogatije, najglomaznije i najnježnije primjerke. Nosit ću ih čak i ispod košulja kako bih dobila duple „kragnice“.

 | Autor: Filip Tot Filip Tot Jedno je sigurno, s ovratnicima i velikim nakitom, ove zime nikako nećete pogriješiti. Nakon cjelodnevne strke, obucite svoj topli kaput, košulju, vestu i hlače, nabacite ispod ovratnika košulje ogrlicu. U ruke stavite kuhano vino, u džep pokoji medenjak i krenite u šetnju  gradom. Vjerujem da nećete ostati ravnodušni krajolikom koji ćete zateći.

..i uživajte u novogodišnjem raspoloženju!

U galeriji pogledajte Ljupkine najdraže komade...

Photo: Filip Tot

Komentari 0