Moda
1/289

Prva večer u znaku poslovne elegancije

Prva večer ovosezonskog Dreft Fashion Week Zagreba održana je u srijedu 07.svibnja u Hypo centru, a može se reći da je početak bio u znaku moderne poslovne elegancije.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Čast otvaranja pripala je dizajnerici Staši Čimbur koja je predstavila kolekciju šešira i torbi. Vodeća okosnica kolekcije je poigravanje s različitim materijalima koji nisu nužno tipični odabir za šešire.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell No, Saši manipulacija neobičnim i neočekivanim materijalima odlično ide tako da je promatranje revije bilo pravo uživanje.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Kolekcija je dobila dozu razigranosti kroz igru uzorcima, a dominiraju točkice i prugice. Pozornost su plijenile i upečatljive torbe koje su se odlično uklopile uz pojedine modele šešira.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Fabryan, London

Strani gost iz Londona držao se poslovne klasike koje je kod pojedinih kolekcija dobila dozu seksipila kroz izreze i proreze. Dizajnerica se poigrava s različitim materijalima i dužinama, a kombinira i ženstveno i opako u jedno.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Dominira crno-bijeli kolorit koje je na mahove osvježen jarko crvenom bojom. Pažnja promatrača usmjerena je na gornji dio tijela, a to dizajnerica postiže izrezima i naglašenom i visokom kragnom. 

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Vodeći detalj je peplum koji se proteže kroz cijelu kolekciju. Londonski gost prikazao je korektnu kolekciju koja sudeći po reakcijama publike neće ostaviti značajniji dojam.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Ivančica Hrustić

Smirenog i pomalo ziheraškog kolorita držala se i hrvatska dizajnerica Ivančica Hrustić u čijoj kolekciji dominiraju siva i crna boja. 

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Okosnicu kolekcije čine jednostavnei multifunkcionalne crne haljine koje je dizajnerica ukrasila drapiranim detaljima koji su primjetni tek prilikom dužeg promatranja.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Može se reći da su upravo crni dijelovi jače karike kolekcije jer su one sive kreacije pokazale konstrukcijske pogreške i više istaknule pogrešan odabir manekenki. Pohvala ide torbama koje su privukle pažnju publike.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Natalija Smogor

Čini se kao da je sivo-crni kolorit bio zadana tema prve večeri jer se i dizajnerica Natalija Smogor toga držala. I ona je predstavila modernu poslovnu ženu koja je u njenom izričaju sklonija "avangardi". Njen poslovni look nije nametljiv, no ipak nije klasika na koju smo navikli.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Dizajnerica se u novoj kolekciji poigrava s različitim materijalima, onim klasičnim i ženstvenijim s onim grubljim.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell No, ta kombinacija odlično funkcionira. Natalija je koristila i til, no više kao detalj koji proviruje i koji se nazire te je na taj način unijela dozu razigranosti u kolekciju.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Nepretenciozna kolekcija prije svega je nosiva i funkcionira u svakom pogledu izvan modne piste. No, ta nepretencioznost nipošto nije negativna. Dapače, ona je veliki plus jer dopušta da svaki pojedini komad govori sam za sebe bez nepotrebne pompe.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Ivana Popović

Nova kolekcija dizajnerica Ivane Popović naziva se Organica, a izrađena je od svile i pamuke. Inspiraciju je dizajnerica našla u rastu biljaka, što nismo samo vidjeli kroz motive na pojedinim kreacijama nego i kroz prezentaciju kolekcije.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Glazba nas je odvela u sneni, romantični i nevini svijet u kojem vlada prirodni sklad i opuštenost. Modeli su glumili veliki ujedinjeni cvijet koji je postepeno gubio svoje "modne"latice te korak po korak, izlaz po izlaz, otkrivao vrijedan i rijetki cvijet.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL U sklopu kolekcije Borovo je predstavio Borominu, novi model cipela koji će se uskoronaći na našem tržištu. Bijele modele dizajnerica je ručno oslikala te će se oni moći naći u četiri ekskluzivna Startas dućana.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Larie by Marina Lacković

Novo ime na modnoj pisti Dreft Fashion Week Zagreba je Marina Lacković koja se publici predstavila sa ženstvenom i pomalo mističnom kolekcijom.  U duhu baroka Marina je predstavila glamurozne, razigrane, ali i zavodljive komade u crnoj, bijeloj, zlatnoj i tamno ljubičastoj boji.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL S jedne strane mogli smo vidjeli trendi komade kao što su pencil suknja i crop top, odijela, ali i večernje haljine koje pozornost plijene svojom igrom s prozirnim materijalima. Til unosi dozu razigranosti.

 | Autor: Marko Lukunić/PIXSELL Marko Lukunić/PIXSELL Korektna i vizualno lijepa kolekcija oduševila je veliki dio ženske publike.  A to ni ne čudi jer je dizajnerica u svojoj prvoj kolekciji n DFWZ-u igrala na sigurno prezentirajući upravo one komade koje obožava većina žena.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Maison Marquise for Trendcy, Budapest

Poslovnoj eleganciji se okrenuo i strani gost iz Budimpešte. U predstavljenoj kolekciji dominiraju strogi komadi idealni za modernu poslovnu ženu.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Strogoća je razbijena jarkim bojama i upečatljivim uzorcima. Prevladava jarka plava i žuta, a ta kombinacija boja odlično funkcionira na predstavljenim komadima.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U najbolje predstavljene komade ubrajaju se kaputi koji su na prvu djeluju klasični i strogi, no podstava razbija tu strogoću i zadovoljava i one otkačenije poslovne žene.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell The Wandering Collective, Barcelona

Prvu večer DFWZ-a zatvorili su gosti iz Španjolske koji su također predstavili klasiku, no s artističkom notom.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Ta crta se mogla uočiti kroz uzorke na pojedinim kreacijama. Vodeći detalj su volani, a razigranost su dizajneri pokazali kroz kombinaciju boja. Za pomalo dramatičan dojam zaslužan je styling kao i odabrana glazba.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Tko je sve sjedio u prvom redu, pročitajte ovdje.

U galeriji detaljnije pogledajte kolekcije prikazane na prvoj večeri Dreft Fashion Week Zagreba...

Photo: Goran Jakuš/Pixsell

Komentari 0