Moda 29. lipnja 2014.

Prugice - ljetni hit s modne piste

Grgur Žućko/PIXSELL.
1/88

Druga i ujedno završna večer Perwoll Fashion.hr Cruisea održana je u subotu 28.lipnja na zagrebačkom Tomislavcu. Hrvatski ljubitelji mode uživali su u pet cruise kolekcija, a istaknula se ona sve popularnijeg dizajnera Zorana Aragovića i mlade Morane Krklec.

Martina Felja

Izuzetno ugodno iznenađenje večeri bila je dizajnerica Martina Felja koja je ponudila prije svega nosivu i praktičnu ljetnu kolekciju u kojoj prevladavaju haljine.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Dizajnerica, koja je inače poznata po izrazito seksipilnim kreacijama koje ponekad imaju problema s dužinama, ovaj put je ublažila zavodljivost i u prvi plan stavila prirodnu žensku ljepotu, nježniju siluetu i elegantniji kroj.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL S jedne strane imamo košulje haljine koje će se svidjeti ženama koje inače nisu veliki obožavatelj Martininih radova. S druge pak strane dizajnerica nije zaboravila ni na svoje vjerne klijentice kojima je ponudila maksi haljine koje su ukrašene vodećim detaljem kolekcije - pletenicom.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Ona se na pojedinim modelima nalazi tek kao ukras oko vrata,dok na drugima čine sastavni dio haljine. Boje su posložene poput pravog ljetnog sladoleda i nude lijepo vizualno osvježenje. Zamjerka ide odabranom stylingu u kojem su cipele pojedinim modelima narušile estetiku.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Ovaj put dizajnerica je smirila dojam, dozirala broj izlaza i modela te predstavila, unatoč cruise kolekciji,jednu ozbiljniju i zreliju Martinu Felju. Veselimo se vidjeti kako ona izgleda i kad ljeto prođe.

Morana Krklec

Mlada dizajnerica Morana Krklec posljednjih sezona se nametnula kao novo ime na hrvatskoj modnoj sceni čije revije iščekujemo i s uživanjem pratimo. Promatrajući njen dizajn kao i odabir stylinga za reviju, nigdje se ne steče dojam da je riječ o mlađoj generaciji dizajnera.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Ozbiljnost, pomno isplanirani izlazi, detaljan i sustavan pristup slaganju stylinga i izlaza brišu one male pogreške koje eventualno vidimo u kroju.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Morana se nastavlja poigravati s blagom skulpturalnom formom s kojom vješto ulazi u prostor, odjeću pretvara u mala umjetnička 3D djela koja unatoč svojoj avangardnoj crti zadržavaju nosivost.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Dizajnerica je odabrala crnu i bijelu koju odlično međusobno kombinira. Na pojedinim kreacijama čini se kao da se ove kontrastne boje stapaju. Doza mističnosti provlači se kroz cijelu kolekciju. Posebno je zanimljiva igra sa spomenutim skulpturalnim dijelovima koji se mogu nositi na različite načine. Kolekcija je upotpunjena nakitom mlade kiparice Jelene Azinović.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Moranina kolekcija bila je pravo osvježenje koje će zadovoljiti jednu drukčiju modnu publiku. A ta publika je izbirljivija i kritičnija. S ovom kolekcijom je se Morana ne mora bojati.

 

Krie Design

Kristina Burja, novije ime na pisti Perwoll Fashion.hr-a, predstavila je cruise kolekciju koja je nastavak na prethodnu u kojoj su također dominirale plava i bijela boja.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Ovaj put inspiraciju Kristina je našla u prepoznatljivim gradovima u kojima "uvijek" vlada ljeto, sunce i more, a kolekcijom se proteže boho chic. Važno je napomenuti kako je dizajnerica sama kreirala print koji se provlači kroz cijelu kolekciju. Ujedno je taj print jedna od boljih strana predstavljene kolekcije.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL Osim printa, vodeći detalj, koji se proteže ne samo kroz kreacije nego i kroz styling, su rese koje su postale svojevrsni Kristinin zaštitni znak. Zaštitni znakovi znaju biti škakljivi - oni mogu određenom dizajneru pružiti prepoznatljivost, no nakon određenog vremena je potrebno modificirati dotični detalj ili ga odbaciti jer ono što ostaje zna ponekad biti smiješno.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL U Kristininom slučaju definitivno je potrebno ublažiti dojam. Resice su bile svugdje - od kreacija, do torbi i detalja koji je krasio cipele. Često na modnim pistama manje govori više. Odličan primjerak gdje je Kristina trebala stati je kreacija na kojoj su rese stavljena na trbuh te se prilikom hodanja njišu između nogu- nepotreban detalj s vulgarnom notom.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Što se samih kreacija tiče Kristina je predstavila par zanimljivih ljetnih rješenja. A to su upravo oni kod kojih je ublažila dojam - volani i resice prikladne veličine bez pretjerivanja u seksipilu. Nažalost, s druge strane smo vidjeli nedefinirane komade, koje kao i kod prethodne kolekcije, ne znamo gdje smjestiti.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Zona 45: Martini Vesto by Boško

Martini Vesto by Boško na pistu je doveo jedinu mušku kolekciju te večeri. I to kakvu kolekciju - pistom su prodefilirala ekstravagantna muška odijela koja su namijenjena samouvjerenom modernom muškarcu koji voli eksperimentirati.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Na početku revije mogli smo vidjeti više casual izdanja u vidu crnih dimija i majica i košulja koje su napravljene od crne čipke. Ostatak revije posvećen je odijelima od kojih je najviše pozornosti publike privuklo šareni i sjajni modeli.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL No, poznavajući hrvatsku modnu publiku, posebice mušku, ta pozornost je nestala sa završetkom revije.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL BiteMyStyle by Zoran Aragović

Čast zatvaranja pripala je dizajneru Zoranu Aragoviću čija kolekcija je na najbolji način zaključila još jedno izdanje Perwoll Fashion.hr Cruisea. Vodeći lajtmotiv kolekcije su neizostavni ljetne prugice koje su Zoranovom izričaju sve samo ne klasične.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Dizajner je zadržao svoju prepoznatljivu crtu, no ovaj put je izašao iz svoje sigurnosne zone te predstavio nove krojeve koji su izvrsno osvježenje. A s novim krojevima Zoran odlično barata. Uživanje je bilo promatrati duge haljine blagog sirena kroja koje su manekenkama besprijekorno stajale.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Ovaj put se dizajner poigrao s kontrastom boja i uzoraka koje je pomno smjestio kako bi s njima naglasio ženske atribute. Upravo novi krojevi su unijeli dozu seksipila u Zoranov dizajn. Dizajner je zadržao i svoju ironično zabavu notu koju smo mogli vidjeti na odličnom kupaćem kostimu s natpisom Bite me. Unatoč poziciji i poruci, badić ne djeluje vulgarno nego razigrano i simpatično.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Kroz kolekciju je vidljivo kako je blagi prijelaz u druge siluete dizajneru došao spontano i neusiljeno. Lakoća i opuštenost vodeća je nota cruise kolekcije kroz koju je vidljivo da se Zoran radeći na njoj odlično zabavio.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Zadovoljstvo je bilo promatrati reviju koja je bila izvrsno posložena, a odabran redoslijed unio je dozu dinamičnosti koja je pozornost gledatelja držala do samog kraja. Pohvala ide iskoraku koji je pokazao da od Zorana Aragovića još mnogo toga možemo očekivati.

U galeriji detaljnije pogledajte nove kolekcije...

Komentari 0