Moda

Proslava mode na taljanski način: Spektakularna revija D&G u Napulju

Dizajnerska kuća predstavila je svoju novu kolkeciju Alta Moda za jesen 2016., a počasna gošća couture revije bila je Sophia Loren

Domenico Dolce i Stefano Gabbana možda domom zovu Milano, ali gaje veliku ljubav prema Napulju. Dizajnerski duo ovog je vikenda u talijanskom gradu na jugu predstavio svoju Alta Moda kolekciju za jesen 2016., koja je sama po sebi bila proslava života na napuljski način. Revija se održala na trgu ispred crkve San Gregorio Armeno, gdje su uniformirani "sluge" vodili goste do njihovih baršunastih sjedalica.

Vječna muza dizajnerske kuće, Sophia Loren, sjedila je u samom centru, a bila je idealan počasni gost jer se rodila i odrasla u Pozzuoliju, nadomak Napulja.

U backstageu su joj posvetili i cijelu ploču koju su ukrasili njenim fotografijama iz raznih faza života.

 

The mood board backstage at @dolcegabbana's Alta Moda show, featuring Sophia Loren. Photo by @luke_leitch.

A photo posted by Vogue Runway (@voguerunway) on

Prije same revije, pistom je prošetala limena glazba koja je odsvirala tradicionalnu napuljsku pjesmu "Funiculi, Funicula", a zatim je uslijedio modni spektakl.

Kolekcija se dotakla brojnih talijanskih tema, od religije do nogometa, dok su možda najznačajniji komadi bili kaputi u eklektičnim uzorcima i bojama.

 

 

Većina modela na glavi je nosilo predimenzionirane ukrase neobična dizajna s puno detalja, poput perlica, kristalića, slika, cvijeća...

 

A koliko vole svoju muzu, dokazali su dresom na kojem je s prednje strane pisalo Sophia, a stražnju stanu posvetili su još jednoj napuljskoj legendi, nogometašu Diegu Maradoni.

Talijani su još jednom dokazali da su svoj na svome kada je riječ o modi, ali i o slavlju.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0